EMEP'ten Bakanlar Kurulu tepkisi

EMEP’ten Bakanlar Kurulu tepkisi
Emek Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya, yeni bakanlar kurulunu değerlendirdi.Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi’nin ilk bakanlarını ilan etmesinden beri, bakanların özgeçmişleri...


Emek Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya, yeni bakanlar kurulunu değerlendirdi.

Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi’nin ilk bakanlarını ilan etmesinden beri, bakanların özgeçmişleri üstünden bundan sonra ne yapacaklarının tartışıldığını ancak aradan geçen beş gün içinde çıkarılan kararnamelerle Genelkurmaydan bakan yardımcıları ve onların altındaki bürokratlara, valilerden en alttaki idarecilere kadar bütün atamalar cumhurbaşkanına bağlandığına dikkat çekti.
Devlet geleneği içinde oluşmuş olan, göreve atamalarda aranan “liyakat”, “ehliyet”, “kıdem” gibi cumhurbaşkanının işini zorlaştıracağı düşünülen ne kadar kural, kaide, yasal düzenleme varsa ortadan kaldırıldığını savunan Kaya, “Bir gecede yüzlerce maddelik ‘1 nolu Başkanlık Kararnamesiyle’ düzenlenip hızla hayata geçirilen bunca tekçiliğe iyi yardımcılar ya da seçkin ‘başkanın adamları’ gerekirdi. Onlar da hemen ilk gece ilan edildi” ifadelerini kullandı.
Bakanların büyük çoğunluğunun iki belirgin özelliği olduğuna vurgu yapan Kaya, “Birincisi, başkana kişisel olarak yakınlar, ya hısımlar ya da bir kısmı Belediye günlerinden bu yana uzun süredir başkanla yakın çalışıyorlar. İkincisi ise büyük patronlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.