ESKİŞEHİR'İN YENİ BİR MEYDANI OLDU

ESKİŞEHİR’İN YENİ BİR MEYDANI OLDU
Şarhöyük Mahallesi’nde bulunan ve son zamanlarda ağır tonajlı araçların otopark olarak kullandığı eski saman pazarı, Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile modern bir meydan haline geldi. Gazi Yakup Satar Caddesi ve Hatboyu...

Şarhöyük Mahallesi’nde bulunan ve son zamanlarda ağır tonajlı araçların otopark olarak kullandığı eski saman pazarı, Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile modern bir meydan haline geldi. Gazi Yakup Satar Caddesi ve Hatboyu 2 Caddesi arasındaki yeni meydana Kent Meydanı ismini verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’e yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Büyükerşen “Şarhöyük Mahallemizde Büyük Park girişinde bulunan bu alanı otopark olarak kullanan ağır tonajlı araçlar yüzünden mahallelilerimizden sıkça şikayet alıyorduk. Gerekli çalışmaları yaparak burayı modern bir meydan haline getirdik. İlk etkinliğimizi de 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlama etkinliklerinde büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz. Bu meydanın yanı sıra Eskişehir’e yeni yeşil alanlar kazandırmaya da devam ediyoruz. Birisi Yenikent’te diğeri ise Batıkent’te olmak üzere 2 parkımızda da çalışmalarda sona geldik. Kısa süre içerisinde bu parklarımızı da hizmete sunarak başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimizin içerisinde vakit geçirmekten keyif alacağı yeşil alanları Eskişehir’e kazandırmış olacağız” dedi.
Kent Meydanı’nın bölge halkı tarafından büyük beğeni topladığını ifade eden Şarhöyük Mahalle Muhtarı Abdullah Tepekaya “Bakıldığında küçük bir alan gibi gözükse de meydanımız Vilayet Meydanı’ndan daha büyük. çalışmalar öncesi vatandaşlarımızın yürümeye korktuğu atıl durumda bulunan bu alan, şimdi yürüyüş yapılan, yaşlıların oturup dinlendiği, çocuklarımızın bisiklet binip, paten kaydığı modern bir meydan haline geldi. Bu alanı bir meydan olarak Eskişehir’e kazandıran başta Sayın Başkanımız Yılmaz Büyükerşen olmak üzere çalışmalarda emeği geçen tüm belediye personeline şahsım ve Şarhöyük Mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum” dedi.
Kentin sosyal ve kültürel yaşamına değer katacak ve çok amaçlı kullanım imkânı sağlayacak Kent Meydanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Funda Arar’ın sahne alacağı Cumhuriyet Konseri’ne ev sahipliği yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.