Bir garip sivri biber davası

Bir garip sivri biber davası
Organize Sanayi Bölgesi, Hasan Bey Mevkiinde tarlası olan İlhan Arslan isimli çiftçinin, 4’ü kadın 5 kişi tarafından darp edilerek yetiştirdiği biberler elinden alındı. Mahkeme tarafından gasp ve yağmaya sokulan davada, mahkeme...


Organize Sanayi Bölgesi, Hasan Bey Mevkiinde tarlası olan İlhan Arslan isimli çiftçinin, 4’ü kadın 5 kişi tarafından darp edilerek yetiştirdiği biberler elinden alındı. Mahkeme tarafından gasp ve yağmaya sokulan davada, mahkeme heyeti yaklaşık 20 kilo kabul ettiği sivri biberler için kilosu 6 Lira fiyat biçerek sanıklardan zararı karşılamasını istedi.

Eskişehir Adliyesi dün ilginç bir davaya sahne oldu. ülke genelinde döviz gibi tırmanışa geçen ve bu ayında zam şampiyonu olan sivri biber bu kez adliyede dava dosyalarına şikâyet konusu olarak kaydedildi.

Eskişehir 3.Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan biber gaspı davasının ilk duruşmasında mağdur olan İlhan Arslan, tutuksuz aralarında kadınlarında yer aldığı tutuksuz beş sanık ile avukatları hazır bulundu.
Geçtiğimiz Ekim ayında Organize Sanayi Bölgesi Hasan Bey mevkiinde meydana gelen olayın ardından yetiştirdiği biberlerin gasp edildiği iddiasıyla beş kişiden şikâyetçi olan çiftçi İlhan Arslan, görülen duruşmada başına gelen olayı anlatarak zararının bir an önce karşılanmasını talep etti. Olay günü tarlasında çalıştığı sırada bir aracın durarak içerinde dördü kadın olmak üzere beş kişinin indiğini belirten Arslan “Turgay K. ile yanındaki kadınlar tarlaya inerek yanıma geldi. Beni ölümle tehdit ederek kadınlarda üzerime çullandı. Turgay bana vurdu. Olayın şokundaydım ve sersemlemiştim. Daha sonra toplayarak poşete koydum biberleri arabanın bagajına atarak yanımdan uzaklaştılar. Yürüyerek yan taraftaki komşularımın bahçesine kadar gittim ve telefon ile polisi aradım. Başıma gelen olayı anlattım. Kısa süre sonra tarlama polis geldi. Kaybolan cep telefonumu arayarak bulduk. Kendilerinden şikâyetçi oldum. Zararım giderilmedi. Ben aldıkları biber için değil can güvenliğim için şikâyetçi oldum” dedi. Yağma suçunu kabul etmediğini belirten sanıklardan Turgay K.”Bizler gasp ve yağma suçlamasını kabul etmiyoruz. Kendisini darp etmiş değiliz. Zararını gidereceğiz. Biberin parası neyse ödeyeceğiz” dedi. Haklarında ‘birden fazla kişi tarafından birlikte yağma’ suçundan dava açılan diğer sanıklar Kamile Ş., Semra S., Emine K. ile Ayşe K. beraatlarını istedi.
Mahkeme heyeti, dava konusu olan ve yaklaşık 20 kilogram olarak belirlenen biberin kilosuna 6 lira fiyat biçerek 120 lirayı sanıklar tarafından  İlhan Arslan’a havale yolu ile ödenmesi kararını alarak duruşmayı 02 Nisan tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.