İşte erozyonun FOTOĞRAFI !

İşte erozyonun FOTOĞRAFI !
Eskişehir’in en çok toprak erozyonuna maruz kalan bölgesi olan Sakarya Vadisindeki erozyon önleme çalışmaları amacına ulaştı, ancak setler beklenenden önce doldu.Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünce Sarıcakaya ilçesi Kapıkaya...

Eskişehir’in en çok toprak erozyonuna maruz kalan bölgesi olan Sakarya Vadisindeki erozyon önleme çalışmaları amacına ulaştı, ancak setler beklenenden önce doldu.


Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünce Sarıcakaya ilçesi Kapıkaya Mahallesi civarındaki 312 hektarlık alanda erozyonu önleme çalışması yapıldı. Dik yamaçlara ve dere içlerine 500 adet kafes tel ve kuru duvar eşikleri örüldü.  Ayrıca yamaçlara 180 km teras yapıldı ve üzerlerine fidan dikildi. 2017 yılının sonbaharında yapılan çalışmalar 2019 yılının ilkbaharında sonuçlarını verdi. Tahminen 5 bin metreküp toprak ve çakıl tutuldu, toprak akışı önlendi.


Sahada yapılan teknik incelemede yapılan setlerin ve örülen duvarların arkasının 2 kış geçince toprakla dolduğu görüldü. Setlerde tutulan toprakların oturması beklenecek ve üzerlerine fidan dikilecek.


Orman Bölge Müdürlüğünün 2019 yılı programında da 300 Hektarlık alanda erozyon kontrolü çalışması yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.