MAHKUM YAKINLARI "AF" ÇAĞRISI YAPTI

MAHKUM YAKINLARI “AF” ÇAĞRISI YAPTI
Eskişehir’de işledikleri çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan mahkûmlar için yakınları af talebinde bulundu. Porsuk Bulvarında dün gerçekleştirilen çağrı eylemine çok sayıda mahkûm yakını katıldı.31 Mart yerel seçimlerinden...

Eskişehir’de işledikleri çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan mahkûmlar için yakınları af talebinde bulundu. Porsuk Bulvarında dün gerçekleştirilen çağrı eylemine çok sayıda mahkûm yakını katıldı.31 Mart yerel seçimlerinden önce toplanan mahkûm yakınları af çıkarılması için çağrıda bulundu.


Mahkûm eş ve çocuklarının da yer aldığı eylemde söz alan Safiye Sezer “Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir yıl önce gündeme taşıdığı ve 24 Eylül’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki işlenen suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim gören kanun kamuoyunda büyük beklenti yarattı. Halen mecliste yasallaşmadı. Yargı paketiyle birlikte kamuoyuna ve mahkûm verilen bu sözde tutulmadı. Yargılama, ceza indirimi, tutukluluk, infaz, denetimli serbestlik gibi konuların uzun süreye yayılması mahkûm ve mahkûm yakınları olarak bizleri umut girdabında bırakarak işkenceye dönüşen hal almıştır. Konunun mecliste ivedilikle görüşülüp resmiyet kazanmasını istiyoruz. Meclisin seçimler nedeniyle uzun süre çalışmaması da bu beklentimizin ötelenmesine neden oldu. Cezaevlerinde ciddi hastalıkları bulunanların, bebeklerin, öğrencilerin, düşünce suçlularının ve kader mahkûmlarının sayısı düzenlemelerin elzemine işarettir. Siyasilerde herkes hata yapabilir.Yaptıkları hatalara karşı siyasiler toplumdan af dilemiştir.Kader mahkumlarının sesine kulak verilmesini istiyoruz.Ceza indiriminin biran önce yasallaşmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.Düzenlenen eylem yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.