Sinekten yağ çıkarma bütçesi

Sinekten yağ çıkarma bütçesi
Memur, hazırlanan 2020 yılı bütçesi için alanlara çıktı. Türkiye Kamu –Sen Konfederasyonuna bağlı Eskişehir’deki sendika üyeleri yeni yılın bütçesini kabul etmediklerini belirterek Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere...

Memur, hazırlanan 2020 yılı bütçesi için alanlara çıktı. Türkiye Kamu –Sen Konfederasyonuna bağlı Eskişehir’deki sendika üyeleri yeni yılın bütçesini kabul etmediklerini belirterek Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlığı göreve davet etti.
Hamamyolu Caddesi girişinde bir araya gelen sendika üyeleri hazırladıkları mektupları Ankara’ya göndereceklerini ifade etti. Türkiye Kamu –Sen Konfederasyonu olarak bütçeyi kabul etmediklerini belirten il temsilcisi Haydar Urfalı “Bu bütçe memurun bütçesi değil” dedi. Emekli ve memurun ağır vergi yükü altında adeta ezildiğini ifade eden Urfalı “Bir toplu sözleşme dönemi yaşadık. Tek bir konu dahi görüşülüp karar bağlanmadı. Memurlar adına tek bir kazanıma dahi imza atılmadı.20 milyon vatandaşımızın hayalleri, umutları yıkıldı. Bütçe, nimet külfet dengesini kurmak içindir. Bütçe, zenginden alıp dar gelirliye vermek içindir. Bütçe, millet için vatandaş içindir. Bizde ise memur bütçe için çalışıyor, bütçe çalışandan alınıp kimseye vermemek için kullanılıyor. Bu durumu konfederasyon olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bütçeyi kabul etmediğimizi, bu bütçede memur olamadığını, memurun bütçesi olmadığını her yerde dile getiriyoruz.2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Eğer Tasarı, bu hali ile geçerse bir daha değiştirilmesi mümkün değil. Eğere Komisyon Tasarıyı bu haliyle onaylarsa memurunda idam fermanı imzalanmış olacak. Bu nedenle Tasarıyı memur maaşlarına ilişkin düzeltme eklemek zorundadır” diye açıklamada bulundu. Düzenlenen bütçe eylemi yapılan basın açıklamasıyla olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.