ARTIK TARİH ONLARI YAZACAK...

ARTIK TARİH ONLARI YAZACAK…
   2012’de Mualla Zeyrek Orta Okulu ile başlayan serüven doğru projeyle dün tam anlamıyla zirveye ulaştı. Karabük Safranbolu’da yapılan Okullar arası Genç Kız-Erkek Hentbol Türkiye Şampiyonası’nda Eskişehir Özel Şehir...

 


 


 2012’de Mualla Zeyrek Orta Okulu ile başlayan serüven doğru projeyle dün tam anlamıyla zirveye ulaştı. Karabük Safranbolu’da yapılan Okullar arası Genç Kız-Erkek Hentbol Türkiye Şampiyonası’nda Eskişehir özel Şehir Okulları tüm rakiplerini ezip geçti ve bir kez daha Türkiye şampiyonluğunu elde etti.


 


 Finalde Kastamonu 10 Aralık MTAL’i ilk yarısını 13-7 önde kapattığı karşılaşmada 28-22 yenen ekip için bu şampiyonluk öncekilerinden çok ama çok daha değerliydi. çünkü bu başarı 21 Şubat-1Mart tarihleri arasında Katar’da yapılacak ISF Okullar arası Dünya Hentbol Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanmak anlamına geliyordu.


 Bu gurur SertanSarpaş ile tüm zorlu şartlarda yılmadan çalışan ve sonuna kadar mücadele eden oyunculara ait. Ve en büyük gerçek şu ki; artık onlar dün itibariyle tarih yazmayı bıraktı. Bu saatten sonra tarih; Eskişehir adına bir ilki başaran bu çocukları yazacak.


 


Hayallerine Kavuştular


Antrenör SertanSarpaş nezaretinde yıllardır alt yapı düzeyinde tüm ülke hentbolunun dikkatini çeken çalışmalar yaparak başarılar elde eden Eskişehir’in Şampiyon Kızları yıllardır hayalini kurdukları o hedefe dün itibariyle ulaştılar.


 


Ezip Geçtiler


Karabük Safranbolu’da ki finallerde grup maçlarınıntümünü kazanan özel Şehir Okulları yarı finalde Sivas Spor Lisesi’ni 36-26 yenerek finale yükselmişti. Şampiyonluğun en büyük adayı olan SertanSarpaş’ın öğrencileri dün ise Kastamonu 10 Aralık MTAL ile şampiyonluk için kapıştı…


Grupta 22-14 yendiği rakibini bu kez 28-22 mağlup eden özel Şehir Okulları şampiyon olarak müthiş bir sevinç ve gurur yaşadı. Turnuva sonunda en iyi oyuncu ödülünü Edanur Kılıç, en iyi 7’sine Ayşenur Şensöz, Beyza Türkyılmaz girerken, Sertan Sarpaş’ta en iyi antrenör ödülüne layık görüldü.


 


Bu Hepsinden Değerli…


Fakat bu başarı her şeyden çok daha değerliydi.


çünkü bu şampiyonluk 21 Şubat-1Mart tarihleri arasında Katar’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmek anlamına geliyordu…


Yıllarca verilen emekler karşılığını bulurken, neredeyse tamamı Eskişehirli olan bu kızlar tarihe geçti…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.