"Kadın siyasette yeterince temsil edilmiyor"

“Kadın siyasette yeterince temsil edilmiyor”
Demokrasi ve Kadın Platformu Başkanı Av. Ayşegül Dalkır Kahveci Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 78.yılı nedeni ile rakamlarla Türk ve Dünya siyasetinde kadınların temsil oranlarına ilişkin bir rapor...

Demokrasi ve Kadın Platformu Başkanı Av. Ayşegül Dalkır Kahveci Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 78.yılı nedeni ile rakamlarla Türk ve Dünya siyasetinde kadınların temsil oranlarına ilişkin bir rapor hazırladı.
78.yıl sebebiyle Av. Ayşegül Dalkır Kahveci açıklamasında Türkiye'de kadının hala siyasette yeterli temsil oranına ulaşamadığını belirtti ve şunları söyledi:
"Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78.yılını kutluyoruz. Fakat bu kutlama buruk bir kutlama. 1935 yılında kadınların siyasette temsili açısından dünyada 2.sırada yer alırken, bugün maalesef 96 ülkenin yer aldığı listede son sıralarda 90.sırada yer alabiliyoruz.
Rakamlar aslında her şeyi özetliyor. Biz Türk kadını olarak 78 yıl önce " Seçme ve seçilme hakkını" Atatürk'ün önderliğinde elde etmişiz. Fakat maalesef bu hakkımızı henüz seçilme yönünde kullanabilme iradesini gösterememişiz. Seçme ve seçilme hakkımızı elde etmiş olduğumuz 78.yılımızda dileriz ki Türkiye siyasetinde, kamu, özel tüm kurum ve kuruluşlarda kadınlarımız daha fazla oranda temsil edilsin. Kadın erkek eşitliğine inanan demokratik ve gelişmiş ülkelerde aslolan budur. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.