4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TÜED VE ESKİŞEHİR ŞUBESİ

 Sivil toplum, kendini yönlendirebilen, hak ve özgürlüklerini savunabilen, özgür ve özerk vatandaşlardan oluşan topluluklardır. Demokrasinin gelişmesiyle,kişi/kişiler kendi hak ve çıkarlarını,korumak amacıyla, örgütlenmeleri sonucu, ortaya çıkmıştır. Sivil toplum bir nevi toplumun kendi kendini yönlendirmesidir
Sivil toplum örgütleri, kişi/kişilerin ve toplumun, istek ve kaygılarını dile getirme, hak ve çıkarlarını korumak, Demokratik ilkelerin yerleşmesine katkıda   bulunmak, ihtiyaç sahiplerine, yardım, sağlık, eğitim gibi, konularda, hizmette bulunarak, bu alanlarda devletin yükünü azaltırlar.
Bu örgütlerimizde biri de Türkiye Emekliler Derneği” dir. Dernek, 16 Kasım 1970 yılında, Ankara’ da, İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Cemiyeti olarak kurulan Türkiye Emekliler Derneği, 47 yıldır, üyelerine hizmet etmektedir.
Derneğimizin, 2016 yılı itibariyle, yaklaşık 900 bin üyesi bulunmaktadır.  TüED,107 şubesiyle, üyesi olsun olmasın, ülkemizde mevcut, 11 Milyon 500 Bin civarında olan, bütün emekli, dul ve yetimlere hizmet vermektedir.
TüED’ in, 107 şubesinden biri de Türkiye Emekliler Derneği (TüED) Eskişehir Şubesi’dir.  Geçen hafta Şube Başkan Sayın Arif DURU ile emeklilerin sorunları ve şubenin çalışmaları üzerinde, sohbet etmek fırsatı bulduk.
Sayın DURU’ nun, fikirleri ve konuşmaları, sade ve moral vericidir. Dayanışmacı, bir ruha da sahiptir. Empati yapma, yeteneği ile dikkat çeker.. üyelerine karşı, güler yüzü, onlarla olan iletişimi,  tavır ve davranışı, özellikle de arşivi örnek teşkil edecek niteliktedir.
Ayrıca, üyelerinin, her türlü haklarını korumak, geliştirmek ve üyeler arasında, her türlü yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, üyelerin, dul ve yetimlerin, sosyal, kültürel ve ekonomik yönlerden kalkınmasına, katkıda bulunmak, en hak ve en önemlisi de, menfaatlerini,  korunmak için de ciddi çaba gösterir.
Sayın DURU, üyelerin, sorunlarının çözümlenmesinde, ilgili kurum/kuruluşlar ve makamlar nezdinde, teşebbüse geçer, üyelerin,  adli ve idari mahkemelerdeki işlerini takip eder ve haklarını korur.
Sayın DURU, üyelerini ev sahibi yapmak için de büyük caba gösteriyor.özellikle de Bakan, Sayın Prof. Dr. Nabi AVCI’ dan,  büyük yardım gördüklerini, onun sayesinde de gerek TOKİ, gerekse arsa sağlamada, ciddi mesafe aldıklarını söyledi.  
Eskişehir İl Defterdarlığı, Milli Emlak Müdürlüğü, Odunpazarı İlçesi, Mamuca Mahallesi hudutları içerisinde kalan, Maliye Hazinesine ait olan toplam, 624.571,04 m2 yüzölçümlü taşımazın, Türkiye Emekliler Derneği(TüED), Eskişehir Şubesi' nin, Eskişehir' de, bulunan üyelerine, bedelsiz devretti. 
Konut alabilmek için, derneğe 2700 yeni üyenin kaydedildiğini, belirten Başkan Sayın DURU, “ 1300 eski üyede, konut imkânından yaralanabilmek için başvurusunu yaptı. Bugüne kadar derneğe, yapılan başvuru sayısı, dört bin kişiye ulaştı.
Sayın DURU, üyelerini, ev sahibi yapmak ve bu alandaki özellikle de TOKİ’ den kaynaklanan sorunları, aşmak için de ciddi gayet gösteriyor.
Sayın DURU, Ankara’ ın merkezi yeri olan, Kızılay’da,yapımı tamamlanan 110 yataklı, misafirhanenin, üyelerin hizmetine sunulduğunu söyledi..Misafirhanede, üyeler, tek kişi oda ve kahvaltı dahil 60 Tl. iki kişilik odaların ise 100 TL ödeyecektir..
Sayın DURU,5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 55. maddesi uyarınca, düzenlenen, emekli zamlarının, günün gerçeklerine uymadığını belirterek, “. Hükümet, uyarıları dikkate almış olmalı ki, iki yıldır, ek düzenlemelerle emekli zamları bir nebze de olsun iyileştirdiği, ancak verilen zamlar yeterli olamadığı kanısındadır..
Aslında, ülkemizde, yıllardır, parti programların da yasalarda, özellikle de siyasi iradenin gündeminde “sosyal devlet “ hep vardır. Hatta “SOSYAL REFAH DEVLETİ” siyasiler, nakarat gibi tekrar etti ama  hayata geçirmediler.
Her gelen siyasi iktidar, halkın refah seviyesini, özellikle de yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veren, memur, işçi, emekli, dul ve yetimler için, çok şey vaat ettiler. Ayrıca ücretlilerin, memur, emekli, dul ve yetim maaşlarının, artışlarının enflasyon oranının altında kalmayacak vaadinde de bulundular. Her siyasi iktidarın da gündeminde oldu. Ancak sözde kaldı.
Şu bir gerçek ki çağımızda, modern toplumlarda, insanlar, zamanın getirdiği sorunlarla, mücadele edebilmenin yolunu, bir araya gelerek oluşturdukları, birlikteliklerle, çözmeye çalışıyorlar. O nedenle de sorunların, niteliklerine göre, "Dernekler", "Vakıflar", "Meslek odaları" gibi yapılar oluşturdular. Bu oluşumlardan biri olan TüED ve Eskişehir şubesi, emekli, dul ve yetimlerin, haklarını koruma ve almada, örnek bir kuruluştur.
Kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi