4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

AZMİN VE İNANCIN ESERİ

Eskişehir’ de, girişimleri ile dikkat, çeken ve ticari faaliyetlerini geliştiren,  özellikle de üretime değer veren kişi/ kişiler, ülkemizin ve kentin yüz akıdır. Başarılı iş adamları, bir veya birden fazla işletmeyi, idare ediyorlar. Ayrıca bir işletmenin, başarısının ölçüsü, ne olursa olsun, bu başarının arkasında, mutlaka başarılı bir iş adamı vardır.       

Sarar Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Sayın Cemalettin SARAR, bu iş adamlarımızdan birdir.   İşinin, ehlidir. İyi gözlem yapar, risk alır. Ulusal ve global pazarlardaki konulara, yatkınlığı ve yakınlığı ile dikkat çeker.

Sayın Cemalettin SARAR, işinin ehli yöneticidir. Gerektiğin de az eğlenir ve daha çok çalışır, en önemlisi de yaşanılan yoğun strese, tahammül eder. Yeni bilgilere ve gelişmelere, ayak uydurabilmek için de Sarar Giyim Tekstil San. Ve Tic. A.Ş’yi sürekli geliştirir. Hata yapma gibi, bir lüksü olmadığını da hep söyler. çünkü söz konusu olan, Türkiye,  şirketleri, özellikle de evladı ve kardeşi olarak, tanımladığı çalışanlarıdır.

Sarar Giyim Tekstil Enerji Sanayi ve Ticaret A. Ş’, 1944 yılında Eskişehir’deki bir terzi atölyesi ile moda dünyasına, merhaba demiş, şık ve yaratıcı tasarımları ile bugün, 5 kıta, 55 farklı ülkede, faaliyetini başarıyla sürdürüyor. Bu aynı  zamanda azmin ve inancın da eseri.

Türkiye’nin, en büyük hazır giyim üreticisi, Sayın SARAR, alanında, tecrübeli, bilgili, konulara, hâkimiyeti ile örnek bir sanayicimizdir. O’ na göre verimlilik, düşünce ve güven, etkili bir biçimde, koordine edildiği takdirde, başarılı olmak için, bir neden yoktur.

Ayrıca faktörler, ne kadar değişse de değişen koşullara uyabilen ve insanlarla da olumlu ilişki kuran, bir yapıya da sahiptir. İçinde bulunduğu koşulları, çok iyi değerlendiriyor. olup bitenleri de çok iyi görüyor.

Eskişehir'deki, bir terzi atölyesi ile moda dünyasına, merhaba diyen Sarar Holding, Yönetim Kurulu Başkanı, Sayın Cemalettin SARAR, alanında, başarısı ile örnek bir sanayicimizdir. Onun tanıdıkça insanlarımız, özelliklede, çocuk ve gençlerimiz, hem gurur duyup, örnek alacaklar, hem de, çalışkanlık, fedakârlık, cesaret, sorumluluk sahibi ve güvenilir olma gibi, kültürümüze ait değerleri de, tanımış olacaklardır.

SARAR’ da, verimlilik, kârlılık, yenilik ve kalite gibi performans boyutlarını, birlikte değerlendirmektedir. özellikle de verimliği, hem nicel, hem de nitel boyutları ile bir yaşam felsefesi yapılması, uzun dönemde, rekabet gücü ve istikrarlı,  kârlılığı da berberinde getirecek, global pazarlarda, bugün olduğu gibi, gelecekte de sürekli ve kalıcı olacaktır.

SARAR’ da, güncel sorunlarının ötesinde, gelecek öngörüleri, yeni tasarımlarla, maliyet düşürücü önlemler ve insan kaynaklarına yatırım konularında, daha duyarlı gördük. Holding de,, " İŞGüCü-EMEK” verimliliği, ileri boyutlardadır. Kişi başına düşen katma değerde de ciddi bir artış var. Sıfır stok ve sıfır hata olarak yorumlanan, "Tam Zamanında üretim" modelini benimsenmiştir. Bu sayede de global pazarlarda, aranan şirket olmuştur.
SARAR,  şirketleri, firmaları ve girişimleri ile birden fazla işletmeye sahiptir. Nitekim  Sarar Şirketler Grubu bünyesinde, yurt içinde Sarar Giyim Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., CCS Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sarar Büyük Mağazacılık Ticaret A.Ş., Sarar Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., Otosar Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Benzin istasyonları gibi birçok kuruluşu var.

Sarar Giyim Tekstil San. Ve Tic. A.Ş’ nin, bünyesinde, çalışan 5 bin kişinin, yüzde 90'ı da kadındır. Oysa ülkemizde, bazı işverenler ve şirketler, kadın işçi tercih etmiyorlar. Hâlbuki Türk kadını, oldukça donanımlı, hazırlıklı; bilinçli ve kadın olarak, SARAR’ da olduğu gibi, her sektörde, başarılı performans sergiliyorlar…

Sarar Giyim Tekstil San. Ve Tic. A.Ş’ nin, değişik dünya pazarlarına yaklaşım yöntemlerinden biri, modern pazarlama anlayışı ışığında, o pazarların, istek ve gereksinmelerini belirleyerek, hareket ediyor. ürün ve hizmetleri, istek ve gereksinimlere ilişkin,ürünler üreterek, yeni pazarlara açılıyor.

Sarar Giyim Tekstil San. Ve Tic. A.Ş’de, birimlerde sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip, hayata geçiren, en önemlisi de şirketi, yaşamaya değer, anlamlı bir ortam haline getirmek ve işgücünün de sonsuz yeteneklerinden, tam olarak yararlanmak için, hummalı bir çalışma var. Bu ortam şirkette, kalite ve verimi artırdı,  kurumda işbirliğini sağladı. Sarar’ ı, ulusal ve global pazarlarda, söz sahibi ve dünya markası yaptı.

SARAR, global pazarlar için, yeni stratejiler ve ürünler üretiyor. Ulusal ve global pazarlarda, kültürel farklılıkları dikkate alıyor. çünkü kültürel ve sosyal benzerlikler, ya da farklılıklar, global pazarlamada, kalıcı olmak için, önemli ölçüde rol oynamaktadır.

Sarar Giyim Tekstil San. Ve Tic. A.Ş’de, hedefler makrodur. Bunu sağlamak içinde, kapasiteleri geliştirilerek, daha rekabetçi ortam yaratılıyor. Katma değeri yüksek, ürün geliştiriliyor. Ulusal ve uluslararası pazarlar, yakında takip ediliyor. Toplumlar arası, kültürel ve sosyal benzerlikler, ya da farklılıklar gözetilerek, rekabet gücünü artırıyor.

Sayın Cemalettin SARAR ve ekibini, kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi