4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TEGV' LE NİCE 21.YILLARA...

TEGV, yirmi bir yıldır, çocuklarımıza, nitelikli eğitim vermek için, ciddi gayret gösteriyor. Eğitimde, yenilikleri, yakından takip ediyor ve çocuklarımızın, geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlanması için çaba harcıyor. , 1995 yılından itibaren de,  6-14 yaş aralığındaki çocuklarımızı, nitelikli eğitim desteğiyle buluşturuyor.
2016 yılı, TEGV’ in ulusal ve uluslararası ölçekte, takdir edildiği bir yıl oldu. İstanbul maratonuna, bağış toplama hedefiyle, istikrarlı katılımı nedeniyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. "Vodafone 37. İstanbul Maratonu Teşvik ve Vefa ödülü"nü kazandı..
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği tarafından verilen, Kurumsal Yönetim ödülleri’nde, "En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip STK" sıralamasında, ikincilik ödülünü aldı. Bunların yanı sıra,TEGV, Birleşmiş Milletler Global Compact ağının Türkiye Yönetim Kurulu’na giren, ilk STK olduylarıyla, yılın, STK’sı seçildi ve "En Duyarlı Lacivert ödülü" nü aldı.
TEGV, Türkiye’nin, ulusal ve uluslararası kıyaslamalarda, en geride kaldığı matematik, fen, okuma ve sanat alanlarına odaklandı. Bu programlar, okullarda da yaygın uygulayabilecek şekilde kurguladı.. Son olarak, bu aileye "Bilişim" de eklendi. TEGV’ de, çocuklarımızın %70’i, en az bir eğitim programına katıldı,
çocukların, teknolojik yaratıcılıklarını geliştiren, First Lego League turnuvasında, İzmir çiğli Eğitim Parkı takımı "Araştırma ödülü", Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi takımı ise "Proje Jürisi ödülü" ne lâyık görüldü.
TEGV, 2016 yılında, Türkiye’nin dört bir yanındaki 72 etkinlik noktamızda, 166.903 çocuk, etkinliklere katıldı. Böylece TEGV,  2.401.313 çocuğa ulaşarak, iki buçuk milyona yakın çocuğun, eğitimle güçlenmesine, daha iyi bir hayata hazırlanmasına destek oldu.     
Ayrıca 2016 yılında, yerleşik etkinlik noktaları olan Eğitim Parkları ve öğrenim Birimlerimizdeki eğitim ve etkinliklerine, 115.148 çocuk katıldı. Gezici öğrenim Birimlerimi olan Ateşböceklerine ise, 7.613 km yol katederek 32 ilde, 49 farklı noktada kapılarını çocuklara açtı ve 51.755 çocuğa eğitim desteği ulaştırdı.
Ateşböceklerimiz yola çıktıkları 2000 yılından bu yana, 7’si yurt dışında (Makedonya ve Kosova) olmak üzere toplam 571 noktaya ulaştı. Türkiye’nin, tüm illerine yolculuk yaptı. 152.165 km ile dünya çevresini, 3,79 kez dolaşacak kadar mesafe, kat ederek 966.093 çocuğa eğitim desteği taşıdı.
TEGV, eğitim programları ile çocuklara öğrenme ve deneyimlime fırsatı vererek; kişisel ve kişiler arası iletişim yetkinliklerinin, bilimsel, teknolojik ve sanatsal yaratıcılıklarının ve toplam yaşam becerilerinin geliştirilecek,
Ayrıca TEGV önümüzdeki yıllarda, etkinlik noktalarının sayısını ve çeşitliliğini arttırmadan, mevcut etkinlik noktaları, verimliliğini artırarak büyümek. Mekânlarda bağlayıcı öğeler kullanarak, TEGV ruhunun hissedilmesini sağlayacaktır.
TEGV, dört ana alanda (matematik, fen, okuma ve sanat) gerçekleştirdiği eğitim programlarına bir yenisini daha ekliyor. çocukların temel dijital becerilerini güçlendirmek amacıyla tasarlanan, Algo Dijital, bilişim dünyasının kapılarını,  çocuklara açıyor.
Gönüllülük; bireyin kendi özgür iradesiyle, maddiyata dayanmayan, bir motivasyon ile ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin ve/veya diğer canlıların yararına yönelik gerçekleştirdiği faaliyetlerdir.   TEGV, gücünü, binlerce gönüllüden alıyor. Bütün etkinliklerini de gönüllüler ile çalışmaları ile hayata geçiriyor.
TEGV,  2016’da gönüllüleri ile başarılı projelere imza attı, Katılımcılık odaklı yeni projeleri de hep birlik hayata geçirildi.
TEGV, çocukların, Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacak, eğitim programları oluşturur ve uygular.
TEGV’ de, çocuklarımız bilgi ve beceri yönlerini tanırlar,  bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerini kendisi ve toplum için, en uygun şekilde geliştirir, kendisi için gerekli ve yararlı donanımları kazanır, bireysel farklılıklarını görür, güçlü, sınırlı yönlerini anlar. Eğitim parklarındaki çeşitli aktiviteler ve yaşantılar içinde kendini keşfeder.
TEGV sayesinde, çocuklarımız ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda karar alma, aldığı kararları uygulama ve sonuçları görme fırsatını yakalarlar. Serbest zaman etkinlikleri sırasında sosyal bir çevrede arkadaşlarıyla paylaşımları artar,
Projelerle,  yaratıcılığı, eksik öğeleri sezip, bunlar hakkında düşünme ve varsayımlar kurmak, bunları sınamak, sonuçları karşılaştırmak ve bu varsayımları değiştirip yeniden sınarlar.  Kalıplardan kurtulurlar, üretme ve üretmede özgür olabilme,  bunu gerçekleştirirken de, özden ayrılmama ve sapmama yeteneklerine, sahip olurlar. 

 İyi ki TEGV var…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi