4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

     
           İçinde bulunduğumuz çağ, örgütlü insan topluluklarından oluşmaktadır. Bu örgütlü toplumsallaşma, kolektif özgürlükleri, ön plana çıkarırken, ülke ve yerel temeldeki, hatta bireysel sorunların, çözümüne de ciddi katkıda bulunmaktadır.
          Sivil toplum kuruluşları’nın, insan refahının iyileştirilmesine yönelik aktif rolleri de bulunuyor. Toplum, hükümet ve devlet kuruluşlarını, belirli konularda buluşturan ve görüş alışverişi yapılmasını sağlayan STK’ lar, son yıllarda, her alandaki etkinlikleri ile de dikkat çekiyorlar. STK’ lar, toplumda oluşan tepkilerin, esnetilmesinde de önem rol alıyor.
           örgütlenme, modern yaşamın ve demokrasi geleneğin, en önemli öğesidir. Demokratik kuralların, işleyebilmesi için de örgütlenme şarttır. örgütlenme, birey ve toplumun sorunlarını çözme yanında, toplumu, ihtiyaçlarının en uygun şekilde karşılar,
            Ayrıca birlikte yaşanırken ihtiyaçların, miktarı ve çeşitliliğinin artması, mevcut sorunların çözümü, yaşamı güçlendirmektedir. Bu güçlükler, birliktelikler oluşturularak aşılabilmektedir. Bireyler ve  örgütler, kurduklan sivil örgütler aracılığıyla, kendilerini daha bilinçli ve yeterince ifade edebilmektedirler. çünkü birlikten, kuvvet doğar.
             Kurum ve kuruluşların,  iş ve işlemlerinin arttığı ve çeşitlendiği, bu çağda sivil organizasyonlar, üyelerinin sosyal ve ekonomik haklarını korumaya ve geliştirmeye çalışırken mesleki eğitimlerine ve psikolojik gereksinimlerine de hizmetler üretebilmektedir.
              ülkemiz ve Eskişehir’de, çok başarılı sivil toplum örgütleri var. Bu örgütlerden biri de  Eskişehir Tuhafiyeciler Odası’dır.  çalışmalarını,  yakından izliyoruz. Başkanı,  Sayın Ali Sefa ŞEN' le, yaptığımız görüşmede, Türkiye'de, yasal ve kurumsal boşluklar sebebiyle, esnafın sorunlarına, çözüm bulmak ve proje üretmek için, ciddi gayret gösteriyor.
              Sayın ŞEN, sayıları hızla artan, hipermarket, süpermarket ve zincir marketlerin, haksız rekabet uygulamaları, sebebiyle de Esnaf-sanatkâr ve küçük işletmelerin, haklarını korumak, sorunlarına çözüm bulmak için, sürekli ilgililerle görüşüyor
             Sayın ŞEN, esnaf ve sanatkarların, sorunları çözmek için, merkezi idare bazında mücadele etmek istiyor. Bunun içinde,  29 Haizran 2018 tarihinde,  Olağan Genel Kurul Toplantısını yapacak olan, TüRKİYE TERZİLER KONFEKSİYONCULAR VE GİYİM SANATKARLARI FEDERASYONU, yönetimine, ekibi ile birlikte taliptir.
             Sayın ŞEN’ e göre, alışveriş merkezlerinin, haksız rekabetinin önlenmesi için, '6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun,  çıkarılmıştır.Ancak bu kanun gününümüzde, esnafların  beklentilerini,  tam anlamıyla karşılayamamaktadır.  O nedenle de AVM'lerin,  kent dışına yönlendirilmesini istemekle kalmıyor, bu alanda, hem yerel, hem  de merkezi idare bazında,  sürekli girişimlerde  bulunuyor.
             Sayın ŞEN, sermayesi ve finans olanakları, sınırlı olan üyelerinin, ekonomik anlamda destek vermek için, vergi oranlarında indirim yapması gerektiğini, bu sağlandığı takdirde, esnafa sağlanacak, vergi kolaylıkları da onların, istihdam, üretim ve yatırım, potansiyellerinin artmasına, ekonomiye,  daha fazla katkı vermelerine yol açacağını, sürekli gündeme getiriyor. .            Sayın ŞEN;  esnafla ilgili mevzuatın, özelilklede  teşkilat yasası olan 5362 sayılı kanunun, günün şartlarına göre yeniden elden geçirilerek, güncellenmesini, aynı şekilde Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında yapılan, haksız uygulamaların, üyelerini zor durumda bıraktıgını da her vesile  vurguluyor.
               ülkemizde,  mesleki eğitime,  daha fazla önem vermesini istiyor. çünkü , üyelerinin, özellikle 4-4-4 eğitim sistemine geçildiğinden, bu yana çırak kalfa bulamadıklarını,  çocuklar çırak olma döneminde okuduğundan , 12 yıl eğitim bitince de çırak olma vasfını yitirmektediklerini, Bu nedenle de  reel sektörün,  kalifiye eleman sıkıntısı çektiğinini de her vesile gündeme getiriyor.
           Sayın ŞEN’ e göre, çağımız, her geçen gün hızla değişmekte ve gelişmektedir. Mali durumu iyi olmayan üyelerinin, bu değişime ayak uydurabilmeleri için, inovasyon ve yeniliğe açık mesleklerin, desteklenmesi gerekmektedir.
           Yine Sayın ŞEN, ülkemizde, genel ekonomik durum ve işler durgundur. O nedenle de  toplumun çoğunluğunun, gelirleri sınırlıdır ve insanlar (özellikle bankalara) borçlu bulunmaktadırlar. Bu durum da insanların, tüketimlerini kısmalarına yol açmakta, zincirin devamında doğrudan, halka mal ve hizmet sunan esnaf ve sanatkarlarımızın, iş hacimlerinin düşmesine, neden olmaktadır görüşündedir.
            Sayın ŞEN, Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkan olması, federasyon ve esnaf-sanatkarlar açısından, bir şanstır. çünkü Esnaf- sanatkarlarla ilgili, bilgi ve tercübesi yanında, sorunlarına ve çözüm yollarına  da vakıftır.
             Ayrıca da işin ehli, bir yöneticidir. kaynak yaratır, ya da var olan kaynakları,  en iyi şekilde değerlendirir, insanlar, takım haline getirir, doğru insanları, doğru yerlere yerleştirir ve onların ihtiyaçlarını karşılar, sürekli de başarıya odaklanır. Kutluyoruz….




















Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi