Ya Boffin Olmasa?

Eskişehirspor Elazığ deplasmanında bir puan aldıysa kesinlikle Boffin’e dua etmeli. önce Urfa beraberliği ardından da içerdeki ağır Manisa mağlubiyetiyle teknik kadroyu değiştiren Eskişehirspor, Mustafa Denizli’yi takımın başına getirmişti.


***


Tamam... Mustafa Denizli Türkiye’nin en önemli teknik direktörlerinden biri. Ancak Denizli geliyorsa ekibi ile gelip resmi imzayı da atmalı. 1 hafta boyunca Alpay Hoca ve ekibi ile sözleşme neden feshedilmez? Belki Denizli dünkü maçta kulübede olsa skor böyle olmayabilirdi.


***


Gelelim maça... Dünkü maçta Denizli hocadan kadroda büyük bir operasyon bekliyordum. Mustafa Hoca sadece Aykut’u ilk onbirde oynatıp Alpay Hoca’nın defansta vazgeçemediği Uğur’u da orta alana atması oldu. Hürriyet, Uğur İnceman ve Aykut, üçü de tecrübeli ancak yaşlı olması orta alandaki el frenini çekiyor. Mustafa Hoca bundan sonraki maçlarda da bu orta sahayla çıkarsa işimiz zor olur. Orta saha oyuncusu çok koşmalı. Ramazan, Hasan Hüseyin, Dorukhan gibi oyuncular bu mevkiye monte edilmeli. Genel anlamda fazla bir değişiklik olduğunu söyleyemeyiz. Futbolculara gelince 90 dakika boyunca çabalayan ve skoru değiştirmek isteyen sadece Kaptan Erkan vardı. Diğerleri hala şampiyonluğa oynamanın farkında değil gibi geldi bana.


***


Boffin dünkü maça damgasını vuran oyuncu oldu. Yaptığı net kurtarışlar ile kalesinde devleşen, başarılı eldiven alınan bir puanla Eskişehirspor’u zirvede tutmayı başardı.


***


Eskişehirspor’da teknik kadro değişti. Her ne kadar Mustafa Hoca kulübeye giremese de son üç günde takımı hazırlayıp kadroyu da oluşturdu. Ancak Kırmızı Şimşekler hala şampiyonluğa oynayan bir takım havasında değil. Bir kere Denizli Hoca’nın bu konuda da oyuncularına gerekli uyarıyı yapması gerekli. özellikle kafa olarak bitti görüntüsü veren bazı oyuncuları daha ayrı motive edip maçlara hazırlamalı. Haydi Elazığ maçını geçtik. Ya bundan sonrası?...


***


Son üç haftaya baktığımızda Eskişehirspor sadece 2 puan alırken 7 puan kaybetmiş durumda. Bunları telafi etmek sadece seri galibiyetlerden geçer.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi