HERKESE LAZIM PRATİK MUTFAK BİLGİLERİ

* Bayat ekmeği ince ince dilimleyin üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın. ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyun. Peynirler erimeye başlayınca üzerlerine kekik ve karabiber serpip sıcak sıcak servis yapın.

* Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır.

* Tereyağını yumuşatmak için dilimleyip, mikrodalganın orta ayarında 20 saniye bekletin. Eğer mikrodalga fırın yoksa tereyağını rendeleyip sıcak su dolu bir kabın üstüne yerleştirin. Şimdi istediğiniz gibi çırpabilir veya istediğiniz malzemeyle karıştırabilirsiniz.

* Vişne çekirdeklerini çıkartmak için küçük bir çengelli iğne kullanabilirsiniz. İğnenin dip kısmını vişne sapının çıktığı noktadan çekirdeğin altına kadar sokup çekirdeği alabilirsiniz.

* Pişmek bilmeyen etlerin biran önce pişirebilmek için tencereye bir parça ekmek içi atınız. Et ve ciğer kızartmalarınızı yaparken tuzu en son koyunuz. Pişerken kattığınız tuz etin sertleşmesine sebep olur.

* Izgara ile herhangi bir şey yapmadan önce ızgara-nın mutlaka iyice ısınmasını bekleyin. Aksi taktirde kızartacağınız şeyler yapışır.

* Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu ya-rım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.

* Etlerin kolay pişmesini istiyorsanız, onları önceden sirkeye veya yoğurtlu zeytinyağına yatırmalısınız. Elbette tuzunu da en son katmalısınız.

* Mangalı temizlemek için, mangalla işiniz bittikten sonra ızgaranın telleri hala sıcakken metal bir fırçayla kazıyarak yemek artıklarını çıkarabilirsiniz.

* Balık temizlerken elinizden kaymaması ve elleriniz-' de balık kokusu kalmaması için, balıkları temizlemeden önce üzerlerine 2 avuç mısır unu serpin. özellikle ham-si ayıklama işinde oldukça etkili bir yöntemdir.

* Balıkların pullarını çıkartmak için onları bir iki dakika kadar suyun içine atarsanız işiniz kolaylaşır.

* Sosislerin patlamasını önlemek için, fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.

* Seramik veya cam fırın kaplarınızı sıcak fırından çı-karırken kuru bezle tutup kuru bir zemine koyun. Nem-li bez kullanmanız bu kapların çatlamasına yol açabilir.

* Doğrama tahtanızdaki sarı renkten kurtulmak istiyorsanız, limon suyuyla ovun. 5 dakika bekletip yıkayın.

* Patlıcan, kabak gibi yumuşak dokulu yiyecekleri, una ve yumurtaya bulayıp kızartın. Kıtır kıtır oldukları göreceksiniz.

* Sütün taşmasından siz de şikayetçi iseniz, sütü kaynattığınız tencerenin ağzına çepeçevre tereyağı sürün, tencerenin içinde de metal bir kepçe bulundurun.  Sütünüz taşmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi