Beyninizi zehirlemeyin

Uzun yıllar önce çin’de Lili adında bir kız yaşıyordu. Günler günleri, yıllar yılları kovaladı ve çoğu genç kız gibi Lili de günün birinde bir delikanlıya aşık olup, evlendi. Lili’nin kocası zengin değildi ama ailesine karşı sorumluluklarına dikkat eden biriydi. O yüzden Lilinin evini dul kayınvalidesiyle de paylaşması gerekiyordu. Gelin görün ki aylar geçtikçe Lili kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlamaya başladı. İkisinin de kişiliği çok farklıydı ve bu yüzden sık sık kavga ediyorlardı. Kavgalar öyle şiddetlenmişti ki; komşular da evde olan bitenden haberdar olmaya başlamışlardı.
Birkaç ay daha böyle geçtikten sonra Lili, bu işin böyle gitmeyeceğini en kısa zamanda bir şeyler yapması gerektiğini düşünmeye başladı. Bu durumun annesi ile eşi arasında kalan kocası için evliliği cehenneme çevirdiğini görüyor ve eşi için de üzülüyordu.
Lili bir çare bulabilmek ümidiyle baba tarafından aile dostları olan bir baharatçıya gidip derdini anlattı. Baharatçı Lili’ye bu işin kesin çözümünün kayınvalideyi ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Ama bu işi farkettirmeden halletmesi gerekiyordu. Oyüzden değişik bitkilerden hazırladığı bir karışımı Lili'ye üç ay boyunca azar azar kaynanasına hazırladığı yemeklere koyması için verdi. Bu karışımdaki zehir az az verildiği için kayınvalideyi Lili’nin öldürdüğü anlaşılmayacaktı. Yaşlı baharatçı, Lili’ye bu üç ay içerisinde şüphe verici davranışlardan, özellikle kayınvalidesine karşı sert tepkilerden ve kavgalardan kaçınmasını tavsiye etti.

Baharatçının hazırladığı zehir karışımını alarak sevinç içinde eve dönen Lili, baharatçının önerdiği planı adım adım uygulamaya başladı. Her gün en güzel yemekleri yapıyor, kayınvalidesinin tabağına zehri azar azar karıştırıyor ve ona da iyi davranmayı ihmal etmiyordu. Onun bu iyi muamelesi kayınvalidesini de etkilemiş, gün gün ona daha iyi davranmaya , haftalar geçtikçe de ona kendi kızı gibi sevgi göstermeye başlamıştı. Evde artık barış rüzgarları esiyordu. Bu durum karşısında Lili yaptığından utanmaya başladı. Kayınvalidesinin aslında pek de kötü biri olmadığını bilakis çok iyi biri olduğunu düşünmeye başlamıştı. Ama yemeğine karıştırdığı zehirler yüzünden ölmesi de an meselesiydi.
Vicdan azabı içinde kıvranan Lili, baharatçıya gidip, bu kez verdiği zehri kandan temizleyecek bir iksir yapması için kendisine yalvardı. Artık yaşlı kadınının ölmesini istemiyordu. Yaşlı baharatçı onun böyle yalvarması karşısında kahkahalarla gülmeye başladı.
- ‘’ Ah Lili! Sana zehir diye verdiğim şey; vücudu güçlendiren bazı bitki özlerinin bir karışımıydı yalnızca. çünkü asıl zehir ikinizin kafasındaydı. Sen ona iyi davrandıkça bu zehir dağıldı, yerini sevgi ve anlayışa bıraktı. ’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi