AÇIK BIRAKILAN TUVALET KAPISI VE ÇOK İLGİNÇ SONUÇLARI

Genç adam, 55 yaşına dek canını dişine takmış çalışmıştı. Pastacı çıraklığıyla başladığı yaşama, pastane sahibi olarak devam etmiş, yetenekleri ve becerisiyle kentin en ünlü pastanesinin sahibi olmuş, milyonlarca dolar kazanmıştı. Bir gün eşine, "Bundan böyle kendimize yeni ve rahat bir yaşam seçim" dedi. "Kaliforniya’ya gideceğiz. Kazandığım para bize ömrümüzün sonuna dek yeter."

Genç adam, neyi var, neyi yok sattı. Eşiyle birlikte bindiği uçak, uçsuz bucaksız Nevada çölleri üzerinde uçarken, motorda bir arıza belirdi. Las Vegas’a zorunlu iniş yapmak zorunda kaldılar.

Uçak şirketi görevlileri "Buranın en lüks otelinde, şirketimizin konuğu olarak kalacaksınız. Yalnız bu kentin Las Vegas olduğunu unutmayın. Kumar oynarsanız, kendi hesabınızdan ödemek zorundasınız" dediler. Genç adam eşine, "Kumar mı?" dedi, "Kumardan kazanmayı düşünen çıldırmış olmalı."

Adam bir kez şansını denemek için, rulete bir fiş atmaktan da kendini alamadı. Arkası çorap söküğü gibi geldi. Genç adam, herşeyini rulet masasında bıraktı. Rulet başında soluk almadan geçirdiği saatler sırasında tuvalete gitmesi gerektiğini duyumsadı.
Hızla tuvalete koştu. Tuvalet kapıları otomatikti. Para atılınca açılıyordu. Oysa genç adamın hiç parası kalmamıştı.

Sıkıntı içinde dolanırken, oradan geçen biri, avucuna biraz bozuk para bırakıverdi. Genç adam, "çok iyi bir insansınız. Bu iyiliğinizi yaşam boyu unutmayacağım. Bana lütfen kartınızı verin. Bu borcumu size ödeyeceğim" dedi.
Kartı aldı, cebine attı. Tuvalete döndüğünde kapıyı açık buldu ve içeri girdi. Elinde kalan bozuk paralarla yürürken karşısına, bir makine çıktı. Parayı deliğe attı, kolu çekti ve bir şangırtı... Kazandıklarını fişe çevirdi, rulet masasına döndü. İki saat içinde tam 2 milyon doları olmuştu.

İki ay sonra yeni Kaliforniyalı boş oturmanın kendisine göre bir iş olmadığını fark etti. Elinden gelen tek iş pastacılıktı. Bir pastane açtı.

Birkaç yıl sonra, genç adam ülkenin en zengin insanları arasına girdi.
Pastanelerinin onuncu yılı dolayısıyla büyük bir gece düzenlendi. Yemeğin sonunda konuşma yaparken başına gelen herşeyi anlattı:
"Tüm bu başarıyı ve bu serveti bir tek kişiye borçluyum. O kişiyi bulana dek, işte söz veriyorum, gerekirse her taşın altına bakacağım."
Şirketin genel müdürü "Ama beyefendi" diye söze karıştı. "Siz adamın kartını aldığınızı söylemiştiniz.
Adı, adresi sizde olmalı zaten."
Genç adam "Ben" dedi "Tuvaletin kapısını açık bırakan adamı arıyorum!..."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi