ENGELLER VE İNSANLAR

Vancouver'de yaşayan Malcolm adtı bir adam bir hafta sonu nişanlısıyla birlikte İngiliz Kolombiya'sının kuzeyindeki ormanda doğa yürüyüşüne gider.


Her nasılsa, bir anne ayıyla yavrularının arasına girerler. Yavrularını korumak isteyen anne ayı, Malcolm'un nişanlısını yakalar. Malcolm yalnızca 1.60 boyundadır. Ayı ise dev gibidir. Ama Malcolm cesaretini toplar ve nişanlısını kurtarmayı başarır. Bu sırada anne ayı onu yakalar ve bedenindeki bütün kemikleri kırar. Sonra pençelerini onun suratına batırır ve suratını kafasına kadar boydan boya yarar. Malcolm'un hayatta kalması şaşırtıcıdır.


Sonraki sekiz yıl boyunca onlarca ameliyat geçirir. Bu süre zarfında doktorlar mümkün olan bütün estetik ameliyatları yaparlar. Bunların fazla faydası olmaz ve Malcolm kendini çok çirkin hisseder. Toplum içine çıkamaz.


Malcolm bir gün tekerlekli sandalyesiyle rehabilitasyon merkezinin onuncu katından kendini atmak ister. Babasının tam vaktinde gelmesiyle intiharı engellenir.


 


Babası Malcolm’a:


‘‘Malcolm, her insanın içinde, derinlerde bir yerde yarası vardır. çocuğumuz bir gülümseme, biraz makyaj ve güzel giysilerle onu saklarız. Senin yaran dışarı çıktı. Ama hepimiz aynıyız oğlum.


‘‘Hepimiz bir şekilde derinden yararlanmışız.’’


Kısa bir süre sonra Malcolm ’un bir arkadaşı dinlemesi için ona motivasyon kasetleri verir.


Kasetlerin birinde 42 yaşında duyma yetisini yitirmiş ve buna karşın yılmayarak dünyanın en ünlü satıcılarından biri olmuş olan Malcolm, PAUL ’un dediklerini dinler:


 


‘‘ENGELLER SIRADAN İNSANLARA, ONLARI SIRADIŞI YAPMALARI İçİN VERİLMİŞTİR.’’


 


Malcolm, bir sigorta satıcısı olmaya karar verdi. Fiziksel şekil bozukluğu nedeniyle her gün reddedilme korkusuyla yüzleşmek zorunda kaldı. Her sabah reddedilmiş olasılığını bilerek uyandı. Ama yine de yoluna devam etti. Defalarca reddedilme olasılığı olan bu işte servet kazandı.


Kartvizitlerinin üzerine resmini koydu ve onları insanlara verirken:


 


‘‘Dış görünüşüm çirkin; ama beni tanırsanız, içimin güzel olduğunu göreceksiniz’’ diyordu.


 


Malcolm, bir yıl sonra Vancouver ’deki bir numaralı sigorta satıcısı oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi