HAYAT

Olayları, şartları, elimizdeki imkanları değiştirmemiz zor olabilir. Ama inanın insanın eksi yönlerini değiştirip düzeltmesi mümkün. 



öncelikle istemek, hedef belirlemek, destek almak, mutlu eden işlerle ve hobilerle uğraşmak gerek. “Sağlam bir inanç, her şeyin daha iyi olacağına dair umut ve kendine güven” anahtar sözcükler. Olumlu yönde değiştirebileceğimiz olaylar için elimizden geldiğince mücadele vermek, değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabul edebilmek. Şükretmesini bilmek. Tabi meditasyonun gücü de yadsınamaz. 

“Ben ne yapabilirim?” diye düşündüm ve bir zamanlar güzel yazı yazdığımı, bundan zevk aldığımı ama onca koşuşturma ve telaş içinde bunu ihmal ettiğimi fark ettim. Şevkle yeniden yazmaya başladım. Yazdıklarımı etrafımla paylaştım. Bir şeyler üretmenin zevkine vardım. 

Zamanla aldığım olumlu tepkiler hedefimi büyütmemi sağladı. “Köşe yazarlığı neden olmasın?” dedim. Tam bu şekilde “nerden, nasıl başlayabilirim?” diye düşünürken bu güzel köşe için teklif geldi. Doktor hastanın ayağına gelmişti. Hiç düşünmeden kabul ettim. 

Bir zamanlar okul yıllarında çocuklar için yazdığım, bir kenara attığım öyküler geldi aklıma, onları bulup kaldığım yerden yazmaya devam ettim. 

Şimdiki hedefim bir gün bunların basılması. Kim bilir? Belki bir gün bunu da başarırım. Ardından büyük çocuklar (bizler) için yazmaya karar verdiğim; konusunu, ismini bile belirlediğim, her gün yeni bir kahramanın eklendiği ilk romanım şekillenmeye başladı yavaş yavaş. 

Herkesin yapabileceği, geliştirebileceği bir yönü olduğuna inanıyorum. Bu spor, sanat, el becerisi vb. olabilir. önemli olan o cevheri bulmak. Gün ışığına çıkarıp, yüreğimizi ve ruhumuzu katarak işleyebilmek. 

Yaptığım araştırmalar, okuduğum kitaplar hep pozitif düşüncenin gücünden ve başarısından bahsediyor. Yaşadığım tecrübeler, aldığım dersler ve araştırmalarım sonucunda öğrendiklerimi sizlerle de paylaşmak istedim. 

Düşünceleriniz pozitif olsun, 
çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur, 
Sözleriniz pozitif olsun, 
çünkü sözleriniz davranışlarınız olur, 
Davranışlarınız pozitif olsun, 
çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur. 
Alışkanlıklarınız pozitif olsun, 
çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur. 
Değerleriniz pozitif olsun, 
çünkü değerleriniz KADERİNİZ olur… 

GANDHI 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi