Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

LİDERLİĞİ KORUYALIM

            Nihayet lideriz. Eskişehirspor zirve yarışındaki tüm rakiplerinin puan kaybettiği haftayı çok iyi değerlendirdi ve liderlik koltuğuna oturmayı başardı. İnşallah sezon sonunda da ligi aynı yerde bitirmeyi başarırız. İlk yarı epey zorlanmıştık. Ancak ikinci yarının çok daha zorlu geçeceği ilk haftadan belli oldu. Sadece şampiyonluk yarışı değil kümede kalma mücadelesi de kıyasıya geçeceği için artık bu ligde maç kazanmak çok değerli. Bu yüzden Altınordu karşısında alınan galibiyeti kimse küçük görmesin.   


 


   Evet, Altınordu çok genç ve tecrübesiz bir takımla sahaya çıktı. Ama inanıyorum ki haftalar ilerleyip, tecrübe ve birlikte oynama alışkanlığı kazandıkça bu takımı yenmek hiçte kolay olmayacak. Bizim açımızdan bu maçı değerlendirmek gerekirse sadece kazanacak kadar oynadık diyebiliriz. Ne fazla, ne eksik… Alpay Hoca, Antep’teki kazanan takımı olabildiğince değiştirmeden sahaya sürdü. Boffin’in cezası nedeniyle Kayacan, Tarık’ın sakatlığı yüzünden Kaan görev yaptı. Devre arasında takımdan ayrılmak isteyen Semih yine yedek kulübesindeydi. Mutsuz ve isteksiz olduğu her halinden belli olan Semih’in bu durumu bir an önce çözüme kavuşturulmalı. Tamam, kimse yedek kalmak istemez, buna saygı duyarım ama burada önemli olan Eskişehirspor’un çıkarı. İlla Semih oynayacak diye bir kural yok. Semih, Bruno hatta Meye’den o hafta hangisi iyiyse, hangisi daha formdaysa, o tercih edilir. Alpay Hocanın sırf bazı futbolculara yer açmak adına geçmişte oyun planı ve takım dizilişinde yaptığı değişikliklerin zararlarını gördük. Bu lig hafife alınacak bir lig değil. Bu yüzden orta sahanın dirençli ve güçlü olması gerekiyor. Orta sahada Hürriyet, Ramazan ve Hasan Hüseyin üçlüsü çok önemli ve bu üçlüyü sırf bazı futbolcular oynasın diye bozmamak lazım. En son Ramazan’ın cezası yüzünden oynamadığı Denizli maçını hatırlayalım. Rakibe orta sahayı teslim ettiğimiz de maçı da kaybetmiş oluyoruz. Elbette Semih önemli ve etkili bir futbolcu ama ben küstüm oynamıyorum demeye de hakkı yok. Sonuçta kulübün durumu, maddi sıkıntıları ortada, transfer yapamıyoruz. O yüzden bütün futbolculara ihtiyacımız var. özellikle de Semih’e... Umarım bu sorun bir an önce çözülür ve Semih’te bu takımın bir parçası olarak kalır.


 


   Bu hafta oynayacağımız maça gelirsek oldukça zor bir karşılaşmanın bizi beklediğini söylemeliyim. Balıkesir kaliteli bir takım. Geçen haftaki ümraniye maçı olumsuz saha şartları yüzünden ertelendiği için devre arasından sonraki durumlarını bilmiyoruz. Ama bu çokta önemli değil çünkü yaşadığımız bir Denizli maçı var. Balıkesir’in de aynı Denizli gibi oynayacağını düşünüyorum. Denizli maçında çok fazla hata yapmıştık. İnşallah bu sefer daha dikkatli oluruz. Altınordu maçında bile rakibin genç forvetlerini defans arkasına kaçırdık. Balıkesir’de Burak gibi hızlı, Bekamenga gibi ligin en golcü futbolcusu olduğunu, en ufak bir hatayı affetmeyeceklerini unutmayalım. Her türlü sıkıntı ve zorluğa rağmen futbolcularımız yürekleriyle mücadele edip liderliği söke söke aldılar. Şimdi sıra geldi liderliği korumaya. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi