Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

GALİBİYETİ KAÇIRMAK ÜZDÜ

                                        
   Bu şekilde alınan beraberlikler her zaman can sıkar. Urfa karşısında 85. dakikada yenilen gol bütün keyfimizi kaçırdı. Hâlbuki her şey güzel gidiyordu. Zirve yarışındaki rakiplerimizden Göztepe dışında bu hafta kazanan yoktu. Alınacak galibiyet bize hem moral hem de puan olarak önemli bir avantaj sağlayacaktı. Ama bir anlık hata sonucunda yenilen golle bu avantajı elimizden kaçırdık. Ligin en zorlu deplasmanlarından biri olan Urfa’da alınan bu beraberliği küçümsememek gerekiyor ama son beş dakikasına girilen maçta defansın arkasına adam kaçırarak gol yemenin lider bir takımada yakışmadığını söylemeliyim.
   Açıkçası Alpay Hoca hiç beklemediğim kadar riskli bir taktikle takımı sahaya sürdü. Defansımızı ileri çıkartıp, orta sahaya yaklaştırırken, bu arada arkaya atılan toplar içinde maç boyu ofsayt taktiğini uygulattı. Alpay Hoca sanırım bu riskli çizgi defans anlayışını rakibin uzun boylu oyuncularını kalemizden uzak tutmak için tercih etti. Peki, başarılı oldu mu? Hayır. çünkü daha maçın başında verilen pozisyon gol olsa işin rengi çok değişirdi. Ofsayt taktiği elinde her an patlamaya hazır bombayı tutmaya benzer. Hakem bunlardan bir tanesini kaçırsa ya da bayrak kaldırmasa bütün emekler boşa gider. İşin daha da ilginci bu tip savunma anlayışında defansın göbeğinde hızlı oyuncuların olması gerekirken Uğur’un yerine Hakan gibi daha hızlı ve seri bir oyuncunun tercih edilmemesi de şaşırtıcıydı. Umarım Alpay Hoca bu taktikte çok ısrarcı olmaz çünkü çizgi defansa karşı orta sahadan adam kaçırarak oynayan takımlar bizi çok aciz durumlara düşürür. öte yandan maçta artılarımızda vardı. Devamlı ayağa pas yaparak oyunun kontrolünü elimizde tutmaya çalıştık. Böylece maç temposunu ayarlama şansımız oldu. Bu arada kontrolü kaybedip, rakibin baskı kurduğu dakikalarda da soğukkanlılığımızı korumayı başardık. Ceza sahası çevresinden şut çekerek gol aramamızda olumluydu. Baktığımızda transfer yapmamış olsak bile iyi bir kadromuz var. özellikle Hasan Hüseyin ve Dorukhan verdikleri katkı ile Alpay Hoca’nın elini güçlendirdi. Eğer saçma sapan şeyler olmazsa bu futbolcu kadromuz sezon sonunda Eskişehirspor’u süper lige çok rahat taşır. Yeter ki saha dışında olan olumsuzlukları saha içine yansıtmayalım.
   Ama öyle şeylerle uğraşıyoruz ki, şaşırmamak mümkün değil. Sanki kendi kendimizi baltalıyoruz. Alpay Hoca’nın siyasi görüşünü açıkladığı videolu paylaşımın yarattığı sıkıntı Urfa maçının bile önüne geçerken üstüne birde maç içinde yaşanan Hakan çinemre krizi eklendi. Herkes aklını başına alsın. Şampiyonluk yolunda ihtiyacımız olmayan tek şey var o da birbirimizi yiyip bitirmek. Allah’tan Türkiye Kupası maçları yüzünden lige ara verildi. Manisa maçı öncesi ortalığın yatışması için bu ara herkese iyi gelecek.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi