Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BEKLE BİZİ SÜPER LİG GELİYORUZ

   Eskişehirspor sezon başından beri beklediğimiz, görmek istediğimiz futbolu nihayet oynadı. Sahada futbolcular istekli ve inançlı futbolun sonucunu alırken, tribünde yer alan taraftarlarına da keyifli bir akşam yaşatmayı başardılar. Gerçekten anlatılması zor, mükemmel bir maç atmosferi vardı. Taraftarımız belli ki bu maça özel hazırlanmıştı. Maç öncesi yapılan koreografi, tezahüratlar, maç esnasında verilen destek müthişti. Futbolcularımızda kendilerine inanan, güvenen, haftalardır peşlerinde her yere giden taraftarımıza farklı galip gelerek güzel bir hediye verdiler.  


   Aldığımız bu galibiyetin bizim için iki farklı anlamı var. İlki süper lige çıkma yolunda herkese verilen net mesajdı. Hala bu ligin en iddialı, en kuvvetli, en istekli takımı olduğumuzu gösterdik. Ligde camia olarak böylesine kenetlenmiş, taraftar desteğini ve gücünü arkasına almış başka bir kulüp yok. Maçtan sonra hiç beklemediğim telefonlar aldım. Açıkçası ne Eskişehirspor ne de Göztepe taraftarıydı bunlar. Sırf bana şahane bir maç olduğunu, sanki Almanya, İngiltere liginden bir maçı seyrettiklerini söylemek için aramışlardı. İşte Eskişehirspor bu taraftar potansiyeli ve reyting gücü ile bile süper ligi çok fazlasıyla hak ediyor. Süper ligin para makinası olan yayıncı kuruluş umarım bu reytingleri dikkate alıyordur. Futbol taraftarla güzel ve Eskişehirspor taraftarı bu oyunu gerçekten seyredilir hale getiriyor.


   Gelelim bu maçın bizim için taşıdığı ikinci anlama. Hatırlarsak ilk yarıda İzmir’deki olaylı maçtan sonra fena halde üzülmüş, fena halde kırılmıştık. İsmi lazım değil şaibeli bir hakem tarafından göz göre göre hakkımız yenmiş, üstelik sonrasında sahadan çekildik diye 3 puanımız silinmişti. üzerinden haftalar geçse de olanları hazmedemedik, o maçı unutamadık. Ne tesadüfse birde maç öncesinde Göztepe cephesinden hakemlere yönelik yapılan açıklamalar, ulusal bir spor programında Göztepe’nin hakkının yendiğine yönelik yayınlar işin tuzu biberi oldu. Olanlar içime kuşku düşürmedi desem yalan olur.


   Ama sahada bütün oyunları bozan, maçın ilk dakikasından, son bitiş düdüğüne kadar aslanlar gibi mücadele eden futbolcularımız vardı. Onlar, taraftarlarımızın sosyal medyada paylaştığı gibi hükmen değil, bileklerinin hakkıyla resmen kazanarak büyük bir zafere imza attılar ve İzmir’in rövanşını eze eze aldılar. Mustafa Denizli Hocamıza, tüm futbolcularımıza, taraftarımıza kısacası emeği geçen herkese binlerce teşekkürler.    


   Bu galibiyet güzel oldu, bizi gururlandırdı ama asıl önemli olan sezon sonu süper lige yükselmek. Açıkçası kalan maçlarda böyle oynayalım inanın kimse önümüzde duramaz. çok zor ve farklı bir ligde mücadele ediyoruz. Bu ligdeki takımların performansları maç maç değişiyor. Biz de çok sıkıntılı, sorunlu günler geçirdik. Arka arkaya kazanamadığımız birçok maç oldu. Ama Göztepe maçı sanki dönüm maçıydı. Camiada takıma ve teknik heyete karşı inanılmaz bir özgüven oluştu. İnşallah bundan sonrası için yolumuz açık olur. Bekle bizi süper lig geliyoruz…  


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi