Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BU KÖPRÜNÜN ALTINDAN DAHA ÇOK SULAR AKAR

Sezon başından beri aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyoruz. Ne zaman umutlansak, ne zaman havaya girsek Eskişehirspor aldığı bir sonuçla hayallerimizi yıkmayı başarıyor. Göztepe ve Bandırma galibiyetleri sonrasında kendi evimizde böyle bir mağlubiyeti hiç beklemiyorduk. Kazansaydık Malatya ve Sivas maçları öncesinde önemli bir avantaja sahip olacaktık. Ama olmadı. Adana Demirspor daha önce Denizli ve Manisa’nın yaptığı gibi hatalarımızı iyi değerlendirdi ve ummadıkları bir 3 puanı alıp gittiler.


   Gönül isterdi ki, rakiplerin maçlarına bakmayalım, Halil Başkan’ın Kongre’de dediği gibi maçlarımızı “tak, tak, tak” alıp geçelim. Ama bu şekilde kazanamayınca maalesef rakiplerimizin maçlarını takip edip, onların yaşadıkları puan kayıplarına seviniyoruz. Açıkçası bu yenilgi sonrasında pazartesi akşamı Sivas’ın uzatma dakikalarında yediği golle berabere kalması bir nebze olsa da içimize su serpti. önümüzde şöyle bir gerçek var. Eskişehirspor kalan 7 maçını da kazanırsa süper ligde. Bu kesin. Kesin olmayan diğer sonuçlar. 6 galibiyet hatta biraz şansla 5 galibiyette yetebilir. çünkü zirve yarışındaki takımların birbirleriyle maçları var. Bu maçlarda yaşanacak puan kayıpları bir anda sıralamayı değiştirebilir. Biz hep üstümüze bakıyoruz ama altımızdaki ümraniye, Giresun ve Göztepe’de bu potanın içindeler. İnanın kalan maçlar öyle zor, öyle ilginç ki, şimdiden lig sonunu tahmin etmek beş bilinmeyenli denklemi çözmeye çalışmak gibi bir şey.     


    Şampiyonluk çok uzak değil ama yakın da sayılmaz. Daha önce de söylediğim gibi başkalarından medet ummadan kendi göbek bağımızı kendimiz kesebiliriz. Her şey bize bağlı… İlgi duyanlar çok iyi bilir, at yarışlarında atlar son düzlüğe girmeden önce keskin bir viraja girerler. Bu virajda çok şey olur ve jokeyler son düzlüğe avantajlı girmek için ellerinden geleni yaparlar. Bizde son düzlük öncesi böyle bir virajdayız ve önümüzde çok kritik 2 maç var. önce deplasmanda Malatya ile sonra da evimizde Sivas’la oynayacağız. Açıkçası bu maçlarda alınacak sonuçlar ligdeki kaderimizi belirleyecek.


   Şu andaki tabloya göre Malatya evindeki maçın favorisi. Kazanırlarsa süper lig yolunda büyük bir engeli aşıp rahatlayacaklar. Malatya öyle ahım şahım bir futbol oynamasa da, istediğini almasını bilecek kadar oynuyor. En azından bizim defansta sık sık yaptığımız bireysel hataları onlar yapmıyorlar. Maçı çevirecek, her an golle buluşabilecek kalite de futbolcuları da var. Bu da onları liderliğe taşımaya yetti. Geçtiğimiz hafta ümraniye’ye yenildiler ama aslında ortada geçen bir maç oldu. Zaten Malatya rakibe baskı kuran bir takım değil, rakibin hatalarını iyi değerlendiren bir takım. Bize gelirsek yaptığımız hatalar her maç dert olmaya devam ediyor. Umarım Malatya maçında bu bireysel hataları yapmaz belki de sezon başından beri ilk defa favorisi olmadığımız bir maçtan iyi bir sonuçla dönmeyi başarırız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi