Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

KADER MAÇI

Bütün sezon verilen mücadelenin, harcanan çabanın karşılığını almak tek bir maça kaldı. Evet, süper lig sadece bir maç uzağımızda… Aslında süper lig biletini çoktan almış, bu maçları evimizde rahat rahat izliyor olmalıydık. Ancak elimize geçen fırsatları bir türlü değerlendiremedik. Akla hayale gelmeyecek hatalar, yaşanan puan silme cezası ve kendi sahamızda hiç beklenmeyen puan kayıpları nedeniyle bu işi ertelemiş olduk. Artık kaderimiz Antalya’daki bu son maçta belli olacak.
Bu maç öncesinde yorum yapmak kolay değil. çünkü bundan sonrası tamamen futbolcularımızın elinde... Bizim yazdıklarımız temenniden öteye gidemez. Sahada kim daha çok isterse, kim daha çok mücadele edip, canını dişine takarsa o takım kazanacak. Biz sadece bir taraftar olarak üstümüze düşeni yapacağız ve doksan dakika boyunca onların yanında olacağız. Allah futbolcularımızın yardımcısı olsun. Kolay değil işleri, tüm Türkiye’nin izleyeceği bu maçta eski zamanlarda Arena’ya sürülmüş gladyatörler gibiler. Tecrübe çok önemli ama baktığımızda rakibimizde de tecrübeli futbolcular var. Zaten her iki takım da gerek oyun yapısı, gerek kadro kalitesi olarak birbirine çok benziyor. Hatta iki takım da sezon içinde Teknik Direktör değişikliğine gidip futbolun iki önemli ismini Mustafa Denizli ile Yılmaz Vural’ı takımların başına getirdiler. ülke futbolunda artık son dönemlerini yaşayan bu efsane isimler final maçında bir bakıma ustalık terazisine girecekler. Bakalım hangisi bu terazide daha ağır basacak, Pazar akşamı göreceğiz.
Kazanmayı biz ne kadar istiyorsak eminim Göztepe camiası da o kadar çok istiyordur. Ancak bu maçın bizim açımızdan daha önemli kılan bir nokta var. Bu maç Eskişehirspor için kurtuluş maçıdır. Kulübün içinde bulunduğu borç yüküyle bir sene daha bu ligde mücadele edebilmesi bana göre imkânsız. Mersin’den bile kötü oluruz. Futbolcularımızda bu durumu bilerek ve neredeyse primler dışında para almayarak bu sezonu oynadılar. Onlara müteşekkiriz ama hem onların paralarını almaları hem de Eskişehirspor’un kurtuluşu için bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok.    
Evet, fazla söze gerek yok. Tarafsız saha, tek maç, büyük final, her şey Pazar akşamı belli olacak.  Bu tip maçlarda hep çok küçük farklar, ufak hatalar maçın kaderini tayin etmiştir. O yüzden çok dikkatli olmalı ve maç boyunca konsantrasyonumuzu korumalıyız. Devamlı şampiyon çıkaran bir boks kulübünün duvarında “Büyük zaferler için önce büyük yürekler gerekir” yazıyormuş. Ben bütün futbolcularımızın kocaman yürekleri olduğuna ve bu güzel yürekli adamların Pazar akşamı bizlere büyük bir zafer yaşatacaklarına canı gönülden inanıyorum. Antalya yolunda tüm taraftarımıza kazasız belasız yolculuklar dilerim. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi