Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

ÇOK ZOR BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR

Bu hafta sonu ligler başlıyor. özlediğimiz futbola nihayet kavuşacağız ancak Play Off finalinden beri bin bir türlü dertle boğuşan, kayyuma kalma tehlikesi bile yaşayan Eskişehirspor’un sezona ne kadar hazır olduğu ise tam bir soru işareti. Gelen transfer yasağı yüzünden takıma takviye yapamayan, Hakan çinemre, Kamil Ahmet, Boffin, Ramazan, Murat gibi oyuncularını kaybeden üstelik Başkan’ın dediği gibi eksi 30 puana kadar çıkabilecek puan silme cezası ile karşı karşıya kalınan bir ortamda neler olacak hep birlikte göreceğiz.    


Maalesef kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntılar yüzünden uzun bir süredir hep saha dışındaki sorunları konuşuyoruz. İnşallah teknik ekip ve futbolcular bu olumsuzluklardan etkilenmiyorlardır. Sonuçta ne kadar istemesek te sorun para oldu mu bir şekilde saha içine etki ediyor. İşte bu şartlar altında sezonun ilk maçında rakibimiz 1.nci lige yeni yükselen İstanbulspor. Açıkçası sarı siyahlı kulübü Uzan Ailesinin kontrolünde olduğu şaşaalı döneminden sonra hiç takip etmediğimi söylemem gerekiyor. Fikir sahibi olmak adına Kasımpaşa ile yaptıkları hazırlık maçını internette bulup izledim. Gündüz ve oldukça sıcak bir ortamda oynamalarına rağmen iyi koşup, mücadele ettiler. Daha çok rakibi bozup, oynatmamaya çalışan, sert ve diri bir takım görüntüsü verdiler. Bu yönden geçen sezon ki ümraniye spora benzettim. öyle ahım şahım bir takım kesinlikle değiller ancak bize ters gelebilecek bir futbol anlayışları var. Zaten Kasımpaşa’da oyun anlamında üstünlük kuramasa da, özellikle İstanbulsporlu defans oyuncularının bireysel hatalarını değerlendirip üç gol attı ve maçı rahat kazandı.  


Bize gelirsek çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bu sezon hem ligi hem de birbirlerini daha iyi tanıyan, oturmuş bir kadro ile mücadele edeceğiz. Bu ligin havasının çok farklı olduğunu geçen sezon gördük. Hiç tahmin etmediğimiz maçlarda yaşadığımız puan kayıpları elimize birçok defa gelen süper lig şansının kaçmasına sebep olmuştu. Gerek Alpay özalan, gerekse Mustafa Denizli’nin taktiksel tercihleri ve bazı futbolculardaki gereksiz ısrarları bize pahalıya patlamıştı. İnşallah Sergen Hoca bu ligin şifresini çabuk çözer.  


Evet, bu sezon Eskişehirspor için saha içinde verilen mücadele kadar sahanın dışında yapılacak mücadele de çok önemli. Sinan Başkan’ın kulübün resmi sitesinde yaptığı açıklama kulübün içinde bulunduğu sıkıntıyı çok açık bir şekilde anlatıyor. Bu sıkıntıları mevcut yönetimin tek başına çözmesi imkânsız… Yılmaz Sezer başkanımızın yaptığı gibi herkesin bir şeyin ucundan tutması gerekiyor. Sağlık-Sen’in İstanbul deplasmanının masraflarını karşılaması çok güzel. Ama artık herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Sinan Başkan beyaz bir sayfa açtı. Gelin bu kurtuluş mücadelesinde herkes bu beyaz sayfalara imzasını atsın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi