Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

SERGEN HOCANIN MESAJI

Elazığ maçı ile ilgili söyleyeceklerimizi Sergen Hoca maçtan sonra açık bir şekilde dile getirdi. Hani neredeyse bize yazacak bir şey bırakmadı. Sergen Hoca, “ dişimize göre bir rakipti, kazanmayı bekliyorduk ama beklentileri karşılayamadık, fizik olarak hazır değiliz, savunma, güç ve ikili mücadele anlamında büyük sıkıntılarımız var.” diyerek takımın şu andaki durumunu net bir şekilde gözler önüne serdi.


Bununla da yetinmeyen Hoca “futbolda haddini bilmek diye bir terim var. Haddini bilerek oynamak çok önemli, biz biraz haddimizi bilerek oynamıyoruz. Herkes sahada boyundan büyük işler yapmaya çalışıyor. Bu bana çok anlamsız geliyor." açıklamasıyla futbolculara oldukça sert bir uyarıda bulundu. Görülüyor ki, Sergen Yalçın takımın durumuyla ilgili bütün tespitleri yapmış, üstüne söylenecek bir şey var mı? Bence yok. Hoca kıvırmadan, bahanelerin arkasına sığınmadan takımın saha içindeki durumunu söyledi. Geçen haftaya göre daha kötü bir görüntü vermemizin sebebi ise bana göre Erkan’ın yokluğuydu. Kaptan gerek oyun gücü, gerekse liderliği ile bu takıma çok şey katıyor. Oynasaydı bu maçı kazanır mıydık bilmiyorum ama en azından bu kadar dağınık bir görüntü vermezdik. Bir ara sahada herkes kendi kafasına göre takılıyor gibi bir izlenime kapıldım. Kaan oyundan çıkana kadar her halde bir tek Kayacan’ın yerinde oynamadı. Dikkatimi çeken bir diğer konuda Sergen Hocanın iki haftadır yaptığı değişikliklerden yeterli katkıyı sağlayamaması… Oyuna sonradan giren Hasan ve Andaç tam bir hayal kırıklığı yarattı bende. çok top ezdiler, mücadele anlamında hiç destek vermediler. Hâlbuki Eskişehirspor’a gelen transfer yasağı başta genç futbolcular olmak üzere, Hasan, Andaç, Semih Güler, Enes Can, Serdar Yazıcı, Kaan Gül gibi futbolcular için tarihi bir fırsat. Eğer bu dönemde kendinizi gösterip bu formayı giyemezseniz bir daha size kim şans verir. Bakıyorum da Sergen Hoca devamlı arayışta. Bu hafta Semih Güler’e formayı verdi. Semih’in performansı alınan mağlubiyet ve ilk golde defansın topluca hatası arasında kaybolup gitti. Bana göre fena değildi. En azından iyi bir alternatif olabileceğini gösterdi.


Açıkçası bu sezonun Eskişehirspor için zor geçeceği baştan belliydi. Bu yüzden beklentileri yüksek tutmaya gerek yok. Bir şekilde bu günleri kazasız belasız atlamanın yoluna bakacağız. Evet, takım henüz hazır değil, üstelik böyle bir dönemde rakip geçen sezon bizi her iki maçta da yenip, bir bakıma süper ligden eden Denizlispor… Ege temsilcisi bize ters gelen bir futbol anlayışıyla oynuyor. Gerek Alpay özalan, gerekse Mustafa Denizli yeşil siyahlı ekibi çözemedikleri için rakibe iki maçta da teslim olmuştuk. Bakalım Sergen Hoca fark yaratabilecek mi? Bu zor günlerde alınacak bir galibiyet çok güzel olur. Aslında bu galibiyete hepimizden çok geldiği günden beri çok büyük sıkıntılarla boğuşan Başkan Sinan özeçoğlu’nun ihtiyacı var. Futbolcularımızın bu maçı Başkan için oynamalarını bekliyorum…       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi