Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

SORUN BELLİ ÇÖZÜM YÜCEL HOCA'DA

Aslında söylenecek fazla bir şey yok, her şey apaçık ortada. 8 maçta 13 gol atmışız. Lider ümraniye’den 1 eksik, ikinci Giresun’dan 1 fazla. Ancak bu maçlarda kalemizde tam 17 gol gördük. ümraniye 7 yemiş, Giresun ise sadece 5. Bizim maç başına ortalamamız 2’nin üzerinde. Rakamlar sorunun kaynağını gösteriyor. Eskişehirspor bu gol yeme hastalığına bir çare bulmak zorunda. Her maç bu kadar çok gol yersen nasıl kazanacaksın?    


Kazanamıyoruz zaten. Ama artık yeter. Bu sorunu halletmek için bir şeyler yapılmak zorunda. Adana Demirspor maçında yenilen 3 golün de izah edilecek tarafı yok. Yücel Hoca ve yardımcıları yediğimiz bu golleri tekrar tekrar izlemeli. İlk gol, Akaminko’nun oyun kurucu gibi hareket ederek kaptırdığı topla başlayıp, ardından Dorukhan’ın yediği basit çalım ve Bilal’in zamanında kademeye girememesiyle rakibe hiç beklemediği kadar kolay bir hediye oldu. İkinci gol tam bir felaketti. Rakip kalecinin gönderdiği topta Mendy’e iki savunma oyuncumuzun hiçbir baskı yapmaması amatör kümede bile görülen bir şey değil. Top sekiyor, havaya yükseliyor ama yine de Mendy’e en ufak bir temas yapılmıyor. Pozisyon almasını bilmiyor, kendi aramızda rakip futbolcu ile top paylaşımını yapamıyoruz. 3.ncü golde ise yine kaptırılan bir top ve defansın hazırlıksız yakalanışı var. Rakip tık, tık, tık paslaşarak çok kolay bir şekilde golü buldu.


Sergen Yalçın istifa ederken söylediği bir söz vardı. Ekip olarak boşuna çabalıyoruz oyunsal anlamda da takıma bir katkı veremiyoruz demişti. Bana göre bu açıklama takım kadrosu yetersiz, eldeki futbolcularda özverili değiller, maalesef onlardan beklediğimizi alamıyoruz demenin bir başka yoluydu sanırım. Sergen Yalçın çabuk pes etti ve kaçtı. Yücel Hoca’da aynı sorunla karşı karşıya. Evet, gerçekten futbolcu kadromuz yetersiz, eldeki futbolcularda bir türlü bu ligde olması gereken fiziksel ve mental seviyeye çıkamadılar. Kafa yapısı olarak da, mücadele gücü olarak da maçlara hazır çıkamıyoruz. Saha içinde disiplinsizlik had safhada, bazı futbolcular kafasına göre takılıyor, böyle olunca da maç içinde çok fazla hata yapıp, birbirinden ilginç ve kolay goller yiyoruz.  


Yücel Hoca artık takımı tanımıştır. Onun, bu şekilde oynamaya devam edersek bundan sonra maç kazanma şansımızın oldukça az olduğunu görebilecek tecrübeye fazlasıyla sahip olduğunu da inanıyorum. Yücel Hoca, futbolcularda mı değişiklik yapar, yoksa sistem değişikliğine mi gider bilemiyorum ama bu kötü gidişe son vermek için elinden geleni yapmalıdır. Başka bir yere bakmaya gerek yok, ümraniye, İstanbul, Altınordu çok mu kaliteli takımlar. Bizden iyi futbolculara mı sahipler? Kesinlikle hayır. Peki, onlar sahada takır takır mücadele ederken biz niye aynı mücadeleyi veremiyoruz, onlar kadar oynayamıyoruz. İşte bunun cevabını da futbolcularımızın vermesi gerekiyor…


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi