Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

NE OLACAK ŞİMDİ?

 


Eskişehirspor’da işlerin bu noktaya gelmesini beklemiyordum. Evet, Sinan Başkan ve arkadaşları çok zorlanıyorlardı. Hemen her fırsatta destek bulamadıklarını, çok yalnız kaldıklarını, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını dile getiriyorlardı. Ancak yine de bu şekilde bırakıp gideceklerini hiç düşünmemiştim.


Uzun zamandan beri tanıdığım Sinan özeçoğlu’nun hırsı, kararlılığı, Eskişehirspor’a olan sevgisiyle bir şekilde işleri yoluna sokacağını umuyordum. Olmadı, maalesef o da pes etti. Şimdi yeniden Kongre süreci başlayacak ve tekrar aynı sıkıntıları yaşayacağız. İşin kötüsü şehirde büyük bir sessizlik var. Seçilmişler, atanmışlar, şehrin ileri gelenleri sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlar. Bir tek taraftar var bu duruma isyan eden. Zaten onlarda olmasa kulübün kapısına çoktan kilit vurulacakmış.


Aslında onların ellerinden de fazla bir şey gelmiyor. Yaptıkları taraftar kurultayı ile Sinan özeçoğlu’na olan inanç ve güvenlerini yeniden dile getirseler de Başkan tüm baskılara rağmen devam etmek istemediğini belirtti. Diğer kulüplere verilen destekler ortada iken Eskişehirspor’a hiçbir yardımın gelmemesi, sonunda onu da isyan ettirdi. Yaptığı her açıklama kırgınlık, küskünlük ve hayal kırıklığının izlerini taşıyordu. Sanırım Başkanın kırgınlığı eski yönetimlerin yaptıklarından çok, eski yönetimlere verilen desteğin hiçbirinin kendisine verilmemesineydi. 


Şimdi herkes büyük bir endişe ile kongreyi bekliyor. Yeni bir başkan adayının çıkacağını zannetmiyorum. Keşke çıksa, ancak öyle bir mali tablo var ki bunun altından siyasi iradenin desteğini almadan çıkmak neredeyse imkânsız.  Bu şartlar altında bana göre işin doğrusu Sinan Başkan’ın göreve devam etmesinin sağlanmasıdır. 4 aylık başkanlık döneminde yaptıkları ve söylemleri ile Eskişehirspor camiasına layık biri olduğunu fazlasıyla gösterdi. Taraftar seviyor ve inanıyor. Şehrin ileri gelenleri artık devreye girmeli ve ne yapıp edip Başkanın gönlü alınmalıdır.


Eskişehirspor taraftarı adeta çırpınıyor. Kulübün yok olmaması adına toplantılar, kurultaylar düzenliyorlar. Bu haftaki Balıkesir maçında da kendilerine ayrılan biletleri 10 dakikada tükettiler. Bunlar bu kulübün başına ne gelirse gelsin, küllerinden yeniden doğacağının göstergesi. Puanlarımız silinse de, küme düşsek de, hatta en dibe bile vursak yine yeniden diriliriz biz. İhtiyacımız olan tek şey bu zor dönemde camiayı kenetleyecek, herkesin inandığı, güvendiği bir başkan. O başkan zaten var. Geç bulduk, erken kaybetmeyelim Sinan Başkan’ı. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi