6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

Eşcinselliğin acıklı sonu

Cenab-ı Hak (c.c) insanlık alemini erkek ve kadın cinsleriyle zinetlendirmiş bu iki kişi ilahi emir ile nikahla evlenerek insanlığın çoğalmasını meşru kılmıştır. çoğalan insanlara Yüce Allah (c.c) zaman zaman iyiliği, dünya ve ahiret hukukunu öğreten peygamberler göndermiştir. Peygamberleri dinleyen itaat edenlere mesut ve bahtiyar olacaklarını, dinlemeyip asi gelenlere de azabı ve cezayı vaad etmiştir.
Hz.Lut peygamber de Tevrat’ta bildirildiğine göre ölüdeniz kıyısındaki Sodom ve Gomore’de (Ammüre) peygamber olarak görevlendirilmiştir. Buralarda oturan halk inkarcılık yanında livata (homoseksüellik) şeklindeki erkeğin erkeğe yaklaşması eşcinsel fuhuş çeşidini daha önce hiçbir millette görülmemiş ölçüde yaygınlaştırmaları sebebiyle Hz.Lut (a.s) kavmini uyarmıştı...
Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim bu konuyu şöyle anlatıyor:
"Lût'u da (peygamber gönderdik). Kavmine dedi ki: "Sizden önceki milletlerden hiçbirinin yapmadığı fuhşu mu yapıyorsunuz!" / "çünkü siz, kadınları bırakıp da cinsel tatmin için erkeklere yanaşıyorsunuz. Doğrusu siz taşkın bir milletsiniz."
Kavminin cevabı, "Onları (Lût ve arkadaşlarını) memleketinizden çıkarın! çünkü onlar fazla temizlik taslayan insanlar!" demelerinden başka bir şey olmadı. / Biz de onu ve karısı dışındaki aile fertlerini kurtardık. Karısı geride kalanlardan (kâfirlerden) idi. / Ve üzerlerine dehşetli bir yağmur (taş) yağdırdık. İşte gör günahkârların sonunun ne olduğunu!" (A'râf:7/80-84 Saife 159-160)
Başta Avrupa olmak üzere dünyada birçok ülkede eşcinsellerin evlenmeleri yasal hale getirdi. İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa, A.B.Devletleri Meksika ülkelerindeki bu ahlak dışı davranış ülkemizede sıçramış durumdadır. İnsanlığın felaketi olan bu davranıştan uzak durmak insanlığın kurtuluşudur.

POMPEİ FACİASI
İtalya’daki Pompei, Napolinin 25 km. kadar uzağındadır. Milattan hemen sonra Roma’nın bütün zengin aristokrat ve nüfuslu insanları buraya yerleşmeye başladılar.Ve eşi ve benzeri görülmemiş bir eğlence merkezi haline geldi. Şehrin ortasında her hafta ayrı bir eğlence düzenlenirdi. Bunlar bir kölenin başka bir köleyle veya bir aslanla ölümüne döğüşmesi şeklinde olurdu. Buranın başlıca geliri şarap ve yağ ticaretiydi. Pompei günden güne gayri ahlaki bir duruma girdi. Şehrin her köşesinde fuhuş evleri boy gösterdi. Homoseksüellik aldı yürüdü. Pompei kumarhane ve batakhane merkezi oldu.
Miladi 24 Ağustos 79 günü saat 10’da “Vezüv Yanardağ’ı” büyük bir gürültüyle aniden patladı. Havadan taşlar, kaya parçaları ve kızgın lavlar yağmaya başladı. Dünya bugüne kadar böyle bir felaket ne gördü ne de duydu. 200.000 civarında Pompei halkı ne yapacağını şaşırdı. Korkunç patlamalar sonunda şehir kalınlığı 6-7 m.yi bulan kızgın lavlar altında aldı. Gökyüzü karardığından insanlar rastgele sağa sola koşuşup durdular.
Yıllar sonra Pompeililer taş olarak çıkarıldıkları vakit ölüm anında ne yapıyorlarsa o halde kaldılar. (İbret vesikası olmak için) Kimi ellerini başının arkasına alarak çaresiz bir şekilde lavların altında oturmuş olarak, kimi şehrin fuhuş yuvalarında o hallerinde, kimi alışveriş yaparken, kimi de evlerinde öylece taşlaştılar.
M.1711 yılında bir İtalyan köylüsünün Pompei’de bir bağda çukur kazarken rastladığı duvar 1700 yıl boyunca toprak altında uyuyan, taşlaşmış bir toplumun akibetinin ortaya çıkmasına sebep oldu. Uzun çalışmalar sonunda şehrin yedi kapısı ana caddesi çok sayıda ev ve yüksek sınıf evleri ve şehir duvarlarıyla birlikte herşeyi ortaya çıkardı. Kazı yapılırken ayrı bir metod uygulandı. Bir boşluğu tesadüf edince küçük bir delik açıp buradan içeri sıvı alçı dökülerek donması beklendi. Sonra üstteki taşlaşmış lavlar kaldırılarak alçıyla biçimlenen vücudlar ortaya çıkarıldı. (Tarih ve Medeniyet Mecmuasından)

Bir ikazı ilahi:
“Bir millet kendi üstün meziyetlerini bozmadığı müddetçe Allah (c.c) verdiği nimetleri onların elinden geri almaz. Ama Cenab-ı Hak bir topluma kötülük diledimi artık onun için geri çevrilme diye bir şey yoktur” (Ra’d Suresi Ayet:11, Sh: 249)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi