FRANSIZ GRUBUN BİLDİRİSİ, KUR'AN BİLGİSİZLİĞİDİR-1

 


üç yüz kişilik Fransız grubunun Kur’an’dan bazı ayetlerin çıkarılmasını istemelerinin temelinde, Kur’an’ın genel Ruh’undaki olumlu yaklaşımı bilmemeleri yanında, yapılmış olan tercümelerdeki yanlışların etkisi altında kalmaları da bulunmaktadır diye düşünüyorum. çünkü Kur’an’da bütün Yahudi ve Hıristiyanlar değil, sadece tek Allah inancında olmayıp şirk koşanlar eleştirilmekte, bu konunun da düşmanlık nedeni olmaması ikazı da yapılmaktadır.


Ayetler ışığında, Kur’an’da bulunan gerçeklerin Kur’an’a iman edenler yanında Yahudi ve Hıristiyan toplumları tarafından da bilinmesi gereklidir. Konuyu sıra ile açıklamaya başlayalım.



  • Kur’an’a göre Allah’ın tek dini, Allah’a teslim olmak demek olan İSLÂM’dır.


öğrenci Ruh’un vücut denilen okul üniformasını giyerek tabi tutulduğu Dünya Eğitimi için gönderilince Âdem’den başlayan ilk toplum ilah olarak tek Allah, tek insan nesli ve tek din inancındaydı.


Yunus-19. Şunu iyice bilin ki, insanlar ilk yaratıldıkları zaman, tek bir ümmet idiler ve hepsi de öncelikle bu konularda tek bir dine bağlıydı ve tek bir Allah'a ibad /kulluk ediyorlardı. Sonradan anlaşmazlığa düştüler, inanan ve inkâr edenler olarak ayrıldılar.


Ayette açıklanmış olduğu gibi, zaman içinde insanlar bu üç teke olan imanda ayrılığa düştüler. Allah, yaratmış olduğu insan neslinin böylesi bir ayrılığa sapacağını bildiğinden, insan neslini bu ayrılıktan tekrar tekliğe dönmeyi başaracak olanı seçmek üzere yarattığını Hud-119. ayette vurgulamıştır.


Hud-119. Sadece Rabbinin rahmetine maruz kalmış olanlar o tartışmalara ve gruplaşmalara yönelmezler. Esasında Biz sizleri, içinizden tekrar tek insanlık ümmeti oluşturup oluşturamayacak olanlarınızı belirlemek için yarattık.


Allah’ın bu tek dine, “Allah’a içtenlikle teslim olma,” dolayısıyla Allah’ın yolu demek olan barış ve olumluluklar /Salih ameller gerçekleştirme demek olan İslâm ismini vermiş olduğunu birden fazla ayette açıklamıştır. 


Maide-3……Ben’den çekinin. çünkü Ben bugün dininize son şeklini verdim, böylece din ile ilgili nimetimi artık sonlandırdım ve sizin için din olarak İslam'ı tamamlayıp onayladım.


Saff-7. Ey insanlar! Sadece İslam dinine /Allah'a teslim olmaya çağrıldığı halde, Allah'a yalanlar uydurup iftira edenden daha zalim kim olabilir? 


Saff-9. Bu amaçla da, kendi uydurdukları iftiralarını din diye uyduran müşrikler /şirk koşanlar hoşlanmasa da Allah, son elçisini /Muhammed'i hidayet üzere /doğru yolda olmak üzere ve gerçekleri bildiren tek din olan İslâm dinini tekrar tebliğ etmek ve din diye uydurduklarından üstün kılmak üzere gönderdi.


Feth-28. öncelerden beri uydurulan tüm uyduruk dinî öğretilere üstün ve hakim kılması için Allah, elçisini doğru yola yönlendirmiş olarak ve hak /gerçek tek din olan ve İslâm adını koyduğu dini, Kur'an aracılığı tebliğ etmek, anlatmak ve açıklamak için göndermiştir. Dinin ve Resulün peygamberliğinin doğruluğunu tasdik edici olarak da Allah yeterlidir.


Dolayısıyla İslâm kelimesi, sadece Kur’an ve Hz. Muhammed’e özgü bir Din’e yönelik bir ifade değil, Hz. İbrahim’den itibaren yeniden başlatılan bir dönemdeki tek dinin tanımı olmaktadır.


Nahl-120. İbrahim, Allah’ın bol merhamet ettiği elçilerinden ve tek bir Allah'a teslim olup ümmetinin geleneklerine karşı çıkan, şirke bulaşmamış, yani hanif bir kişi idi. O hiçbir şekilde Allah'a şirk koşanlardan olmadı.


Ve Hz. Muhammed’e de Hz. İbrahim’in bu dinine uyması uyarısı yapılmaktadır.


Nahl-123. Ya Muhammed! Şimdi de Sana: "Bu makbul özellikleri yanında, hiçbir şekilde Allah'a şirk koşması olmayan ve hanif olan İbrahim’in dinine uy" diye vahyediyoruz.


 


Bütün Peygamberlerle de Dünya’ya gönderilmeden önce, bu dine ait kuralları tebliğ etmelerine yönelik söz alındığı, anlaşma yapıldığı Ahzab-7. ayette açıklanmıştır.


Ahzab-7. Ya Muhammed! Biz, peygamberler olarak Senden, Nuh'tan, İbrahim'den, Musa'dan ve Meryem oğlu İsa'dan, tek Allah, tek insan nesli ve tek din temelinde vahyettiklerimizi insanlara tebliğ etmeniz konusunda anlaşma yapmış ve hepinizden sapasağlam bir söz almıştık.


Bütün Peygamberler gibi Hz. Muhammed’e de din denilen hemen hemen aynı ana kurallar indirilmiştir.


Ankebud-47. Daha öncekiler gibi Sana da bu kitabı /Kur'an'ı indirdik. Kendilerine daha önce kitap indirdiklerimiz de onu okurlarsa onlar da inanacaklardır. Onların dışında olan insanlardan da bazıları inanacaktır. Sadece şirk koşup, bildirdiğimiz gerçekleri inkâr ederek küfre sapmışlardan başkası ayetlerimizi bile bile reddetmez.


Secde-23. Ya Muhammed! Hiç kuşkun olmasın ki, Sana indirdiğimiz mesajların aynısını, yine kitap olarak Musa'ya da vermiştik ve o kitabı /Tevrat'ı, İsrailoğulları için bir yol gösterici /hidayete yönlendirici yapmıştık.



  • Kur’an, şirk koşmaksızın tek Allah’a iman edene MüSLüMAN demektedir


Hangi Vahiy kitabına ve Peygambere iman ederse etsin, tek ilah olarak Allah’a içtenlikle iman edene “Müslüman” demektedir. Bu özellikleri nedeniyle de Hz. İbrahim’in Müslüman olduğu belirtilir.


Ankebud-46. Daha önce kitap vermiş olduğumuz Yahudi ve Hıristiyanlarla, onlardan aşırılıklara /zulme /inkâra  ve şirke sapmış olanları hariç, birbirinizi rencide etmeyecek bir şekilde tartışın ve onlara "Bize indirilene /Kur'an'a ve size de indirilene /asıl Tevrat'a ve asıl İncil'e inanıyoruz. Bizim ilahımız da, sizin ilahınız da aynıdır ve tektir. Biz sadece O'na teslim /Müslim olduk" deyin.


Al-i İmran-67. Sizin anlayamadığınız gerçeklerden biri de şudur ki, İbrahim ne bir Yahudi, ne de bir Hıristiyan'dı. O Tek Allah'a içtenlikle iman edip teslim olmuş, tertemiz-hanif bir Müslüman'dı ve hiçbir zaman Allaha şirk koşanlardan /müşriklerden olmadı.


Al-i İmran-84. Ey Peygamber! "Allah'a, bize indirilene /Kur'an'a, İbrhim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilenlere, Musa'ya, İsa'ya ve Rableri tarafından kitap veri­len nebilere iman ettik. Onların hiçbiri arasında ayırım yapmayız ve biz Allah'a teslim olanlarız /Müslümanlarız" diyerek insanların tek Allah, tek insanlık ve tek din hedefini vurgula.


Hac-78…… Babaz İbrahim'in ümmeti /soyu da sizin gibi seçilmiş bir milletti. Allah, gerek size ve gerekse önceki tek ilah olarak Allah'a ve bildirdiklerine inanmış ümmetlere Müslüman ismini vermiştir………


NOT: Şu kitaplarımın gelirleri ile Eskişehir Tıp öğrencilerine burs veriyoruz. Almanızla bize destek olursanız, öğrenci sayımız artacaktır: "DİN VE BEYİN", "TüRKçE KUR'AN", "KUR’AN KADINI KORUYOR", "İSLÂM'IN ŞARTI SADECE 5 DEĞİL", "OKU! KONULARINA GöRE KUR'AN AYETLERİ" ve "KUR'AN'IN KULU KöLESİ MEVLANA".


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi