Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

HESAP YAPALIM

Ligde 24. Haftayı geride bıraktık daha önce de % 20 civarında puan kaybı yapan takım şampiyonluğa en yakın takımdır, diye yazmıştım ancak hiçbir takım bunu tutturamadı. BJK % 25 kayıpla haftalardır lider demek ki istatistik doğruya yakın sonuç veriyor.


T.F.F. 1. Ligdeki duruma bakarsak Malatya % 35, Sivas % 41, Göztepe % 45, Giresun % 45 kayıpla oynamış.


Bizim için % 46 kayıp çok fazla buda içeride verdiğimiz 12 puandan kaynaklanıyor içeride 7 galibiyet, 3 beraberlik 2 mağlubiyet almışız buda içeride ki puanların yeterli olmadığını gösteriyor.


Kalan 10 maçta da aynı istatistik sonuçlar alınırsa Malatya +19 puanla 66 yapar, Sivas +18 puanla 61 olur, Göztepe Giresun +16 puanla 56 olur ES-ES +16 puanla 55 olur, ümraniye’nin eksik maçını aldığını kabul edersek bizimle aynı olur.


Bu aşamada bizim 10 maçta % 10 kayıpla oynamamız lazım, buda -3 veya -4 puan demektir. Eğer bunu tutturabilirsek 39+26, 65 puan eder ve Süper Lige çıkarız. Bu başarının yakalanması için 3 ayak vardır. 1. Futbolcular 2. Yönetim 3. Taraftar, taraftar büyük destek vererek takıma küsmüyor kızmıyor Süper Lige çıkmaya yürekten inanıyor, bu inancın futbolculara da yansıması lazım çünkü sahada onlar oynuyor. Bana göre bazı sıkıntılar olur ve halledilir problem olmayacak tek konu ise para konusudur Eskişehirspor’da hiçbir futbolcunun parası kalmaz zaten şu anda böyle bir sıkıntı yok.


Bizim yapacağımız tek şey ES-ES için el ele verip süper lige çıkmak için tek yürek olmamızdan geçiyor. Bu da zor değil biz az kayıpla oynarsak diğer takımların hepsinin birbirleriyle oynayacağı göz önüne aldığımızda hala şansımızın büyük olduğu görülüyor.


Göztepe maçına gelirsek kesin yenmemiz gereken bir maç, Göztepe son haftalarda kötü sonuçlar alıyor yalnız dikkat edilmesi gereken iki golcü var Jahovic ve Umut Nayir.


Göztepe maçından sonra Milli maç arası var 26. Hafta maçımız 01.04.2017’ de Bandırmaspor’la yani 12 gün ara var. Bu 12 günlük ara neredeyse devre arası kampı gibi değerlendirilmeli ve lige yeni başlıyor gibi eksikliklerimiz giderilmiş olarak Bandırmaspor maçına çıkmalıyız.


Benim inancım bu 12 günlük arayı Mustafa Hocanın çok iyi değerlendirerek kafasındaki sistemi oturtup ES-ES’i T.R.T. de söylediği gibi Süper Lige çıkartacaktır.


Göztepe maçının yükselişin başlangıcı olacağına inanarak ES-ES’imize başarılar diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece) Arşivi