Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

SON MAÇIMIZ

Pazar günü Göztepe ile şampiyonluk maçına çıkacağız. Göztepe ile daha önce iki maç oynadık İzmir’de ki maç bizim için çok sıkıntılı oldu ama Eskişehir’de 4 – 0 gibi net bir sonuçla galip geldik.
Göztepe ligde 11 mağlubiyet almış ve 51 gol yemiş ligde çok gol yiyen takımlar arasında attığı gol ise 55 bizden 7 gol geride kalmış.
Göztepe forvette sağda Tayfur solda Halil ve santraforda Jahovic ile gol arıyor Halil ve Tayfun çok koşan ancak teknik kapasiteleri bana göre zayıf, asıl tehlikeli olan ise Jahovic. Bu oyunculara karşı çok dikkatli olmalıyız, orta sahalarında çok koşan Segbefia ve Gosso var en zayıf yanları geri dörtlüleri, her zaman yazdığım gibi orta sahada üstünlük sağlarsak maçı çok rahat kazanırız. çünkü liglerin en çok gol atan takımıyız.
Sn. Denizli böyle çok final maçı oynamış bir hoca bu da bizim diğer bir avantajımız, bu koşullarda bütün iş futbolcularımızda onlarında bu maçın dönüşü olmadığının bilinciyle bütün güçlerini ortaya koyacaklarına inanıyorum.
Ziraat Türkiye Kupası maçını izledik 2 hocada oyunu orta sahaya kilitledi ve 120 dakikada neredeyse 1–2 pozisyon dışında gollük pozisyon olmadı. Yılmaz Hocanın taktiği hep hücumdan yanadır, öyle oynatırsa çok gol yer, son Bolu maçında Bolu’nun kaçırdığı golleri gördük.
Bizim maçı almamız için çok sakin, çok kontrollü ve çok sabırlı olmamız lazım, gözümüzü toptan ayırmamalıyız, çabuk top kullanmalarına izin vermemeliyiz. Bizim futbolcularımız bir faulden sonra hakemle rakip futbolcuyla konuşurken adamlar topu kullanıyorlar ve sıkıntı oluyor.
Geriden pas yaparak çıkmak futbolun ana kurallarından biridir, ancak böyle tek maçlarda sıkışınca dan-dun da olabilir, ceza sahası civarında pas yapayım derken kaptırılan top kalemizde tehlikeye yol açabilir. Bizim takımımız tecrübeli oyunculardan kurulu bu açıdan böyle hatalar yapmayacaklarına inanıyorum.
Bu sezon taraftarımız elinden gelenin fazlasını yaptı ve takıma devamlı destek verdi. Bu maçta da aynı destekle mutlu sona ulaşacağımıza inanarak ES-ES’ imize başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece) Arşivi