Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

TEŞHİS DOĞRU TEDAVİ İÇİN ZAMAN LAZIM

öncelikle yeni sezon hayırlı olsun inşallah bu sezonu gönlümüzden geçen başarılarla bitiririz.


 


Henüz iki maç oynadık İstanbulspor maçında ayakta kaldık iki gol attık ama yine iki tane kolay gol yedik.


 


Sergen Hoca yaptığı açıklamada eksikliklere doğru teşhis koydu dolayısıyla tedavide daha kolay olacak diye düşünüyorum.


 


İki maçta da geçen yılki sıkıntıların devam ettiğini gördük


 


Ben geçen senede bizim orta sahamı iyi oynarsa başarılı oluruz diyordum bu sene de aynı görüşteyim. Hürriyet kendini parçalıyor ama iki stoperin arasına girdiği için orta sahamız bir kişi eksiliyor hücum katkısı azalıyor, Sergen Hoca yeni bir oyun düzeni geliştirecektir bunun için de zaman lazım milli maç arası bunun için tam fırsat.


 


Gelelim gençlere bu arkadaşlar herhalde önlerinin açıldığının farkında değiller. Ben bu tür oyunculara oğlum hiçbir şey yapamıyorsan çok koş derdim sebebi ise karşı takımı rahat oynatmamaktı. Ama bakıyorum gençlerde böyle bir hareket yok, çaplarına bakmadan ince iş yapmaya uğraşıyorlar ama boş topu 2 metreye pas atamıyorlar eğer bu takımda oynamak istiyorlarsa çok çalışıp bu eksikliklerini gidermeleri lazım.


 


Kayacan konusunda tereddütler var, bana göre iyi kaleci ama önündeki adamlar değişince uyum sorunu yaşıyor gibi bu sıkıntıyı İstanbulspor maçında açıkça gördük. Kayacan’ın oyun mantalitesi doğru zira kalecinin topu oyuna pasla sokması bugün en geçerli sistem, ama önündeki oyuncularla uyum sağlamada zorlanıyor, orada çok pas yapınca karşı takım sahaya yerleşiyor ve ileri çıkmakta zorlanıyoruz, maçın büyük bir bölümü 1. ve 2. bölgede oynamak zorunda kalıyoruz, bu eksikliklerin düzeltilmesi lazım.


 


Yan top zafiyeti hala devam ediyor. Futbol kamuoyunda yan toplarda saha markajı mı, adam markajı mı yapılması gerektiği tartışılıyor. çözüm olarak da saha markajı ile birlikte 2-3 oyuncunun da adam markajı yapması daha doğru olur görüşü hakim, bunlar taktik çalışmaları ile düzelecek şeyler.


 


Son olarak da bu zor günlerde büyük fedakârlık yapan Sayın özeçoğlu ve ekibine her türlü desteğin verilmesi gerektiği görüşündeyim.


 


Borç konusu, puan silme konusu, transfer yasağı konuları artık baygınlık verdi, durum ortada bu konuları da en iyi mevcut yönetim biliyor ve düzeltmek için ellerinden geleni yapıyorlar Başkan ve Yönetime yardımcı olmak yerine bazı ipe sapa gelmez iddialarla ortalığı karıştırmak ES-ES’e hiçbir fayda sağlamaz.


 


Bu düşüncelerle ES-ES’imize başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece) Arşivi