Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece)

ÜÇ PUAN İYİ OLDU

 


Eskişehirspor’da geçen sene de bu senede gol sıkıntısı yok 12 gol attık ama 14 gol yedik demek ki savunmadaki sıkıntı hala devam ediyor. İçeride dışarıda her maçta gol attık. Yücel Hocamın savunma zaaflarına bir an önce çare bulması lazım Manisa maçında ikinci gol tamamen bizim oyuncumuzun hediyesi adam 40 metreden geliyor bizim oyuncu geri geri kaçıyor adamı kaleye yaklaştırıyor ve golü yiyoruz. Ben yerli yabancı en az 10 tane hoca gördüm bu hocaların savunma oyuncularına söyledikleri hep aynıydı ilk topa basacaksınız rakibi döndürmeyeceksiniz, maalesef bunu beceremiyoruz, iki bekimizin de arkası devamlı boş ceza sahasında çok telaşlıyız,o sıkışıklıkta topu oyuna iyi sokmak en ideali ama bazen dan-dun da olabilir.


Bizim kaleci dâhil geri dörtlümüz topu oyuna iyi sokmaya uğraşıyor ama pas atacak orta saha bulamayınca yan top geri pas yapmak zorunda kalıyoruz rakipte savunmasına iyice yerleşiyor. İnşallah bu eksiklikleri giderip diklemesine oynayarak daha iyi sonuçlar alırız.


Bir de artık baygınlık ve sıkıntı veren bir olaya değinmek istiyorum her hafta süper ligde 9, 1. Ligde 9 maç oynanıyor hemen hemen hepsini izliyorum, futbolcuların hareketlerine, bağırmalarına bakarsak her hafta 72 tane ambulanslık ve hastanelik futbolcu olması lazım. İki ve üçüncü lig hariç, futbolcuların hareketlerine bakarsan ya kolu ya bacağı kopmuş gibi bağırıyor, abartılı hareketler yapıyorlar bu tür hareketler seyirciyi tahrik ediyor, hakemi sıkıntıya sokuyor ama soğutucu sıkınca da kalkıp koşuyor, futbolcu arkadaşların biraz daha dikkatli olmalarında fayda var.


Dün U-21 milli takımımız Güney Kıbrıs U-21 ile oynadı maalesef 2-1 yenildik. Bu ve daha önceki sonuçlar altyapı gerçeğimiz ortaya koyuyor. 1.165.000. nüfuslu yani bizim 80 de birimiz olan takıma yeniliyoruz. Demek ki alt yapıdan oyuncu gelmesi hayal. Bir an önce nerede yanlış yaptığımızın tespiti ve gerekli önlemleri alınması lazım.


Bu yazıyı Milli maçtan önce yazıyorum Milli takımıza da sonsuz başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -8- Bilge KOSBATUR (Bilgece) Arşivi