8-Sümeyye EROĞLU (Diyetisyen)

8-Sümeyye EROĞLU (Diyetisyen)

AKUPUNKTUR NEDİR ?

 


 çin’de bin yıllardır kullanılan bir tedavi yöntemidir ki günümüzde pek çok ülkede uygulanmaya devam edilmektedir; bu tedaviye göre kişinin vücudunun belli noktalarına altın veya gümüş iğneler batırılır ve bir süre bu iğneler çıkarılmaz. Bir deyişle sağaltım yöntemidir.

Hangi hastalıklar için kullanılabilir ?

*Yorgunluk
*Kabızlık
*Boşaltım şikayetleri
*Kötü alışkanlıklar (sigara, alkol vs.)
*Migren
*Omurga ağrıları
*Eklem Ağrıları

2014’de çıkan yasaya göre akupunkturu sadece hekimler ve kendi alanıyla ilgili olarak diş hekimleri yapabilirler, tamamlayıcı tıp uygulamaları arasında bulunmaktadır.

Akupunktur uygulaması; hastanın yaşına, cinsiyetine, hastalığına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Uygulamada sıklıkla kulak organının kullanılmasının sebebi kulağın vücuttaki birçok bölgeyi temsil eder bir organ olmasıdır.

Yapılan araştırmalar akupunkturun; karpal tünel sendromu, doğum sonrası ağrılar, migren gibi çeşitli sağlık sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu kaydetmiştir.

Akupunktur ve Zayıflama

Akupunktur günümüzde zayıflama konusuyla da sıklıkla anılmaktadır. Kişinin sağlıklı beslenme konusuna olan ilgisini ve motivasyonunu artırmaktadır.  Kötü beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesine de destek olduğu savunulmaktadır.

Beslenme ilintili hastalığı bulunan veya sadece ağırlık kaybetme hedefi olan kişilerin beslenme tedavisi ya da diyetle beraber akupunktura başvurması da olasıdır. Sürece yardımcı olabilir ancak elzem değildir. Kişinin beslenme tedavisi temel uygulamadır ve diyetisyeni tarafından yönetilir. Kişi aynı süreçte akupunktur desteği alabilir, fiziksel aktivitesini artırmak amacıyla spor salonuna devam edebilir, psikolojik destek için psikolog başvurusunda da bulunabilir.

Temel tedaviye ek olarak tamamlayıcı tıp uygulamaları arasında bulunan akupunktur dışında diğer uygulamalara fitoterapi, nöralterapi, ozon terapi gibi örnekler verilebilir.

Sağlıcakla kalın ..

Dyt.Sümeyye Eroğlu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8-Sümeyye EROĞLU (Diyetisyen) Arşivi