spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

İMAM ARANIYOR...

Bugün, oynanıp-oynanmayacağı son dakikada belli olan ;bir lig maçından ziyade A takımı ile PAF takımı arasında oynandığı izlemini veren bir maçı yorumlamak yerine, başka  bir konuyu taşıyacağım köşeme.  O nedenle de yazıma farklı bir başlık seçtim.


            Ama, önce Gaziantepspor’ u deplasmanda  4-1 mağlup ederek düşme potasının üstüne çıkan futbolcularımızı;  bize keyifli bir hafta sonu yaşattıkları ve ligde kalma umudumuzu son iki haftaya taşıdıkları için kutlamak istiyorum. Asıl alkışı da 900 kilometrelik yolu “ARMA” sının peşinden giden ama maça –bilet  satılmadığı için- giremeyen BüYüK TARAFTARA  göndermek istiyorum; avuçlarımı patlatırcasına…


            Sonrasında da  köşemi bir futbol emekçisine bırakacağım. Daha doğrusu maç öncesi  TV mikrofonlarına söylediklerine:  “-……..TAKIMI  bir markaydı ama  şu anda sahipsiziz. Raporlara imza atacak bir tane yöneticimiz yok.  Sıcak su yok, elektrik yok, para yok… Biz ………TAKIMINI  onuruyla temsil etmek için buraya geldik. …….TAKIMININ  yeri saha. çıkıp şerefimizle oynamak istiyoruz ama elimiz kolumuz bağlı ve hiçbir şey yapamıyoruz.  daha kadro belli değil, esame listesi yok… Zor görünüyor, oynayamayacak gibiyiz… “


           Yukarıdaki sözlerin; herhangi bir İL’ in herhangi bir amatör takım yöneticisi  tarafından  söylendiğini düşünenlerin, fena halde yanıldığını hemen belirteyim. Zira, spor gündemini  ve özellikle de Es-Es ‘ i yakından takip edenler için sır olmayan bu sözleri söyleyen kişi ,2 milyon nüfusa sahip Gaziantep’ i ,TFF 1. Profesyonel Ligde temsil eden GAZİANTEPSPOR  takımının Teknik Sorumlusu Faik DEMİR’ den başkası değil...


           Faik Demir’in cümlelerindeki boşluklara gelince; o boşlukları özellikle bıraktım; isteyen istediği takımın adını yazsın diyerek… Zira boşlukları GAZİANTEPSPOR takımı yerine ORDU- SAKARYA-KOCAELİ-MERSİN ( Takımı)  diye yazmak sanırım yanlış olmayacaktır. Hatta Avrupa ‘nın altıncı büyük ligiyiz  diye övündüğümüz SüPER LİG’ den de takım yazabilirsiniz  boş bırakılan yerlere.. örneğin: KARABüKSPOR gibi… Yani kısacası, Türkiye Profesyonel liglerinde boy gösteren    pek çok takımımızın yaşadığı bu  acı tablo ne yazık ki artık bir  TüRK FUTBOLU* KLASİĞİ..


          Türk Futbolunun bu durumlara düşmesi elbette üzücü. Şimdi bir de madalyonun diğer yüzüne bakıp, kıran-kırana oynanan ve artık son haftalarına gelen bir lig mücadelesinde Gaziantep -Es-Es maçı öncesinde  yaşananları bir başka açıdan değerlendirelim:


           TFF futbol Talimatı  14. Madde4.ncü bendinde:  “İlgili müsabaka statüsünde aksi belirtilmediği takdirde, müsabaka isim listesini sahaya girebilecek YöNETİCİ bu olmadığı takdirde  TEKNİK SORUMLU teknik sorumlu, yoksa ANTRENöR  veya 18 yaşını doldurmuş olması kaydıyla TAKIM KAPTANI kaptanı müsabaka isim listesini imzalayabilir.” denilmektedir.  


         Şimdi soralım:


1-      Teknik Sorumlusunun ifadesiyle” oynamaya can atan” GAZİANTEP TAKIMI  bu basit prosedürün yerine getirilmesinde ayak sürümüş ve sahaya maç saatinden  20 dakika sonra çıkmıştır..? Acaba bu süre zarfında beklediği  bir şeyler mi vardı?..


2-     Maçın 22 Nisan 2018 Cumartesi Saat:15.00 de oynanacağı günler öncesinden belli iken   maç biletleri  niçin basılmamıştır.?  Yoksa , TFF  tarafından  G.Antep  takımına  “SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI “ mı verilmiş ve bu ceza kamuoyundan ve Eskişehirspor kulübünden gizlenmiştir.?


3-    TFF. Bundan sonra aynı tutumu sergileyen takımların maçlarını  yine oynatacak mıdır?


4-    Gelinen bu noktada soruları uzatmak  elbette mümkün ..Pazar gün Gaziantep’te her yönüyle bir REZALET” yaşanmıştır.


         Lafın kısasına gelince :”  TFF ‘nin bu maçı kesinlikle oynatmayıp  “3-0 Es-Es lehine tescil etmesi “ gerekiyordu. Şimdi  soruyorum size: Yazıma Türk futbolunu gömmek için  “İMAM ARANIYOR” diye başlık atmakta  HAKSIZ MIYIM?..  


*Yazar Notu: Türk futbolu ile ilgili düşüncelerimi ,sorunları ve çözüm önerilerimi,  futboldan uzaklaştığımız yaz aylarındaki yazılarımda ayrıntılı  bir biçimde ele alacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi