spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

LİG PERDESİ KAPANIRKEN...(3)

            Birinci bölümde kongre süreçleri, transfer yasağı  ve puan silme cezalarını; ikinci bölümde Es-Es’ i çalıştıran teknik adamları ele aldığımız  2017-18 sezonunun perdesini akılda kalanlar ile noktalayalım.


 


4-2017-2018 ONUNDA AKILDA KALANLAR:


 


A)ERKAN ZENGİN KRİZİ:


           Geçtiğimiz sezonun en önemli olaylarından birisi de Ligin ilk yarısının sonunda çıkan Erkan Zengin Krizi olmuştur.  Es-Es formasını İlk kez 2010-11 giyen Erkan Zengin; Kısa süren Trabzon macerasından sonra, Es-Es’in süper ligden düştüğü yıl, büyük bir özveri göstererek tekrar yuvaya dönmüş;  özellikle de bu sezonun başında yönetim boşluğuna düşen ve dağılma noktasına gelen takıma sahip çıkarak pek çok oyuncunun geri dönmesini sağlamış; stadyumdan loca satın alması, alt yapıya maddi destek sağlaması  vb. gibi davranışları ile de taraftarın gönlünde ayrıca bir yer edinmiştir.


           Ebette, Es-Es’ le belirli bir ücret ve süre karşılığı sözleşme imzalamış profesyonel  bir oyuncunun  takımı bu denli sahiplenmesi ve her konuda destek çıkması takdire şayan bir durumdur. Ancak, kulüp çalışanının-yani Erkan Zengin’ in-işin içine burnunu sokmasının yansımalarının da olumsuz yönde olacağı ve üstüne vazife olmayan işleri yüklenenlerin , “eninde-sonunda bu işlerin yetkisini de kullanmak isteyecekleri gerçeği “ ortaya çıkmıştır.   


          İşte, “Erkan Zengin Krizi” nin temel  nedeni budur. Yine, Erkan Zengin’ in, Mustafa Denizli ile başlayıp, Sergen Yalçın  ve Yücel İldiz’ le süregelen uyuşmazlıklarının  temelinde de bu nedenler yatmaktadır.


         Bu krizin çıkmasında Eskişehirspor Yönetimlerinin de hata payını göz ardı etmemiz pek mümkün gözükmemektedir. Futbol  jargonunda ,hemen hemen her kulüp yöneticisinin sık sık kullandığı “Hİç KİMSE ……..TAKIMINDAN  BüYüK DEĞİLDİR.” sözü maalesef Es-Es için geçerli olamamış ve Erkan Zengin kendini Es-Es yönetimlerinin yerine koyma cesareti gösterebilmiştir.


       Neyse ki, bu kriz ve sonrası ; gerek  oyuncularımızın gerekse taraftarımızın  özverisi ile atlatılmış ve takım  Erkan Zengin’ siz ligde kalmıştır.


 


B)SPORTİF  TABLO:


       Eskişehirspor takımı 34 maçlık lig maratonunda  12 galibiyet 8 beraberlik 14 mağlubiyet almış ve ligi (  -3 puan cezası  aldığı için ) 41 puanla , 14. Sırada bitirmiştir.


       Es-Es evinde oynadığı 17 maçta 5 galibiyet,5 beraberlik  alırken sahadan 7 kez yenik ayrılmış;  deplasmanlarda ise 7 galibiyet 3 beraberlik ,7 mağlubiyet  almıştır.


       -Tablodan da görüleceği gibi -önceki yıllarda puan çıkarmanın çok zor olduğu Eskişehir deplasmanı,  artık rakip takımlar için dikensiz gül bahçesine dönüşmüş ve Eskişehir’e gelenler, puanlarını alıp güle-oynaya evlerine dönmüşlerdir. 


 


C)FUTBOLCULARIN BOYKOTU:


       Sezon başında ve ortasında iki kez genel kurul yapmak zorunda kalan Eskişehirspor da, yönetimsel istikrar sağlanamadığı için futbolcu alacaklarının ödenmesinde sık-sık aksaklıklar oluşmuş, transfer alacaklarını ve maç primlerini zamanında alamayan oyuncular, zaman-zaman antrenmanları boykot etmiş, içerde oynanan Rize maçında da, başlama vuruşundan sonra bir dakikalık “Boykot” gerçekleştirmişlerdir.


 


D) TARAFTARIN İNANILMAZ DESTEĞİ:


       üç İstanbul kulübünün dışındaki süper lig takımları bile 3-5 bin seyirciye oynarken TFF 1. Lig takımı olan Es-Es in her maçı ortalama 14-15 bin kişiye oynaması ,yine sezonun akılda kalan anekdotlarından birisi olmuştur. Takımına gönülden bağlı Es-Es taraftarı, verdiği müthiş destekle takımı ligde tutmakla kalmamış, ayrıca tüm ülkeye taraftarlık dersi de vermiştir.


 


6-SONUç:


 


      Sonuç olarak, -öyle ya da böyle- bir şekilde ligde kalınmıştır. Yaşanan bunca sıkıntı ve kaosa rağmen Es-Es ‘ in ligde kalması( Bence ) büyük bir başarıdır


 


DüZELTME VE öZüR


10.05.2018 Perşembe günü yayımlanan yazımda Eskişehirli Pro lisans sahibi teknik adamlardan Cengiz SEçSEV unutulmuştur .Düzeltir ve özür dilerim.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi