spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

ES-ES KONGRESİ ÜZERİNE DERİN (!) BİR ANALİZ...

 


         Gece uyku tutmadı bir türlü…Sabah erkenden kalktım; duşumu alıp, dört başı  mamur bir kahvaltıdan sonra aynanın karşısına geçip, başımda üç tel kalan saçımı-özenle- önce sağa, sonra sola taradım…Her iki şekli de beğenmeyip  arkaya doğru tarayacaktım ki hanım  içerden seslendi:” Bırak  dağınık kalsın.. sana dağınık saç stili yakışıyor..”


        Akşamdan hazırladığım takım elbisemi giyip  Es-Es kongresine gitmek üzere  yola koyuldum ama daha sokağın başına gelmeden takım elbisemin içine kravat takmadığımı fark ederek geri döndüm ve  hepsi birbirinden cafcaflı  kravatlarımdan  Es-Es’ li  olanını- tıpkı gençliğimde yaptığım gibi- üçgen bağladım  ve boynuma taktım..


        Tramvay oldukça kalabalıktı.. Oturarak yolculuk eden  bir delikanlı: “Gel bey amca buraya otur” diyerek yer verdi. çok memnun olmuştum. Delikanlıya  biraz dikkatli  bakınca; montunun altına Es-Es armalı tişört giydiğini gördüm.  Bir an içimi inanılmaz bir sevinç kapladı ve  kendi kendime:” Bu taraftar oldukça bu takımın sırtı yere gelmez” diye düşündüm ve bana yer veren gencin  gözlerinin içine bakarak “En büyük Es-Es..” diye bağırdım. Ağzımdan çıkan cümle sonrasında, çevremdeki diğer yolcuların bana doğru gülüşerek ve  manalı-manalı bakmaları üzerine de utandım ve kongre yapılacak salona daha iki durak varken tramvaydan inip  yürümeye başladım.. İyi ki de öyle yapmışım. Zira yolda benim gibi kongre üyesi olup salona giden bir dosta rastladım .Es-Es üzerine yaptığımız sohbet koyulaşınca ,  Ona:


       Bir kongre üyesi olarak söz alıp Başkan Halil ünal’ a; “Bir dakikacık bile Es-Es forması  giymeyen Tanese isimli  oyuncuyla yapılan sözleşmeyi  ve  bu oyuncuya kulübün ödeyeceği  paranın  hesabını; Ayrıca, transferin açılmayacağını bile bile niye 13 futbolcu transfer ettiğini  ve Göztepe maçında takımı neden sahadan çekip Es-Es ‘ i şampiyonluktan ettiğinin  hesabını  soracağımı”  söyleyince, yol arkadaşım şaşkın şaşkın yüzüme bakarak;


       ” üstadım “…dedi: “Halil ünal’ın devrinin kapandığı çok oldu. Hem biz onu ve yönetimini oylarımızla  İbra ettik ya!...ne çabuk unuttun..”


        Tıpkı tramvayda olduğu gibi yüzümün yine kızardığını hissettim. Yaptığım gafı düzeltmek için de hemen söze girip:“ Doğrusunu istersen  başkan  Mesut Hoşcan diyecektim dilim sürçtü…Bak, sana yeri gelmişken  başkanın çevresindeki danışmalarına inanarak aldığı Pinto’ ile ilgili duyduklarımı anlatayım: takım kampa götürülerken bu Pinto’ yu kadrodan çıkartıp, Afyon’ da zorla takım otobüsünden indirmişler.. O da  haliyle çok kızmış..  Görürüsün bu oğlan ileride Es-Es ‘ in başına çok işler açacak ; çOOKK… Hani diyorum: kongrede bu rezaleti ,Mesut Başkana usulünce sorsak da şimdiden önlemini alsa… Sen ne dersin…?


-          ????.....


        Yol arkadaşımın  yüzünün  alaz-belez olmasından yine baltayı taşa vurduğumu anlamıştım. Yüzüme birazda alaycı bir tebessümle baktı ve başladı konuşmaya:


       “ Bak arkadaşım, kulübün başkanı Mesut Hoşcan değil, bu BİR…Hem, Pinto ‘ nun hesabını ona soramayız zira, futbolcuyu O aldı ama  parasını UEFA’ ya yatırmayan ve – 6 puan  silinmesine neden olan Kaan AY  ve sonrasında göreve gelen 1.nci Osman Taş yönetimleri .. Bu da İKİ…Hatırlasana, hani ilk Osman Taş yönetiminde - işi eline- yüzüne bulaştıran bir avukat vardı.. Adı  şeydi.. Her neyse adını unuttum. Ama onlara da hesap soramayız çünkü onları da ibra edip akladık ETTİ üç…”


       Kongre salonuna ulaştığımızda içerisi seten-seyrekti..  üyelerden bazıları köşe başlarında kafa kafaya vermişler kulis yapıyorlardı. Ben de gözüme kestirdiğim bir grubun arasına sızarak bilgiç bir edayla:” Bu sefer Osman Taş’ ı desteklemeliyiz arkadaşlar” dedim ve ekledim; “Bir kere bu çocuğun karizması var. Baksanıza vücuduna ve kollarına yaptırdığı dövmeler tam bir sanat eseri. üstelik,  Almancı olmasına rağmen Türkçemizdeki YAPACAĞIM-EDECEĞİM  kelimelerini çok güzel telaffuz ediyor. Beğiter ve  Halil Başkanın gölge boksu yaptığı, özeçoğlu  başkanımızın tam siper araziye uyduğu yerde ve üstüne üstlük taraftarın ve  bilhassa Kazım Kurt başkanımızın  muhalefetine  karşı aslanlar gibi mücadele ediyor.. Benim oyum Osman Taş’ a..”


        önce orada bulunanlar arasında buz gibi bir hava esti, sonra  birisi koluma girerek beni  uzaklaştırıp  kulağıma:“ Bey baba ,Osman Taş istifa edip ayrıldı. Bu seçimde de aday falan değil! saçmalama…” deyince, yine başımdan aşağıya kaynar sular dökülüverdi…Kekeleyerek kendimi savundum:” Ben ne yapayım kardeşim…Es-Es   üç ayda bir kongre yapınca karıştırdım…”


        Kongrenin bittiği saatlerde hava akşama dönüyor, akşamın  alacası da, son kalan aydınlığı yutmak istercesine yavaş yavaş  iniyordu…  


        Kongrenin yapıldığı salonun kapısında  elleri böğürlerinde bekleyen ve Es-Es ‘ i karanlığa teslim etmek istemeyen arma sevdalıları, Es-Es ‘ in geleceğine yön verecek kongre üyelerine meraklı gözlerle soruyordu:


      YENİ YöNETİMİ SEçTİNİZ Mİ?..


 


 


 


Yazar Notu: Bu yazı 17Kasım 2019 yapılması gereken ama yeterli çoğunluk sağlanamayıp  bir hafta ertelenen kongre öncesinde yazılmıştır. 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi