9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

AVLANAN KADIN MISIN?


Bir erkek düşünün. Sürekli peşinizde koşturuyor, sürekli iltifatlar edip sizinle ilişkisi olsun diye çırpınıyor. Sizin de ilginiz varsa o erkeğe karşı, onunla bir ilişkiye başlıyorsunuz. Her gün aramaya başlıyor, sürekli mesajlar atıyor. Hayatınızdaki detaylara değer veriyor. Sonra birden bir şey oluyor ve sizin ne olduğunu bilmediğiniz ve muhtemelen hiçbir zaman bilemeyeceğiniz bir şey...


Erkek sizi daha az aramaya başlıyor ve daha mesafeli duruyor. Ondaki soğukluğu hissetmemek çok zordu, ama sebebini anlamak da imkânsız. Kaçamak sorularla anlamaya çalışıyorsunuz ama o sadece tepkisiz.


Peki, ne olmuştu?


Bir erkek neden her şey güzelken birden soğurdu ki?


Acı ama gerçek. O artık sizi istemiyor. İşte bu kadar basit. Daha önceki yazılarımda erkeklerin avcı oluşundan bahsetmiştim. Erkekler avlamayı sevdikleri için, sizi avlayana kadar şov yaparlar. Avladıktan sonra da o hazza ulaşınca soğurlar. çünkü ulaşırlar. Ulaştıkları bir şey onlara cazip gelmez. Diyorsunuz ki, ‘Hep böyle mi olacak? O zaman hiç yüz vermeyelim hep yalnız kalalım.’ öyle de değil aslında. Her ilişki büyük bir aşkla başlamıyor. çoğu birliktelik bir hevesin hoşlantıya dönüşmesiyle başlıyor. Şanslı olanların ilişkisinde ise kısa zamanda aşk oluşuyor. Bu aşamayı atlatamayan çiftler kısa sürede birbirlerinden uzaklaşıyor.


Erkekler bir hevesle karşısındaki kadına ilgi gösterebiliyorlar. Bu ilgi kadınlarda büyük beklentilere yol açıyor. Fakat kadının erkeğini hızlı bir şekilde ilişkiye sürüklemesi, sürekli beklenti halinde olması erkekte ters etki yaratıyor ve dolayısıyla ilişkiye olan hevesini söndürüyor. Avcı sizin beklentilerinizin farkına varıyor. Avcı avının avuçlarında olduğunu hissediyor. Kaçınılmaz son olarak erkek kadından soğuyarak uzaklaşıyor.


‘Bu kadın ben istediğim zaman gelecek’ psikolojisine kapılıyor ve ulaşamadığı başka bir avın peşine düşüyor. Peki, tekrar sizi ne zaman arayacak? Roller değiştiğinde. Avcı av olduğunda, duygusal bir boşluğa düşüp, egosunu patlatan bir kadınla tanıştığında sizi arayacak. Siz daha önce avladığı, avucunda gördüğü karaktersiniz çünkü. İyileşmesi için size ihtiyacı olacak. Beklentilerinizle, ona olan hayranlığınızla tekrar ayağa kalkabilmek için arayacak.


Peki, siz bunu mu istiyorsunuz? İstediğiniz şey avlanan kadın olmak mı?


Rolleri değişin. Avlamaya alışık adamlar istediğiniz gibi ilişki asla kuramayacaklar. Er ya da geç gideceklerdir. Bu yüzden böyle bir adamla tekrar karşılaşacak olursanız, av olmayın hanımlar, avcı olun.


Sevgiler…


EMİNE GİRGİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi