OSB İçin Enerji Hamlesi

OSB İçin Enerji Hamlesi
Eskişehir OSB’nin artan elektrik ihtiyacını karşılamak için yapılan yeni trafo merkezi ve binası törenle hizmete açıldı. Eskişehir OSB’nin öz kaynaklarıyla yaklaşık 11 milyon TL’ye yapılan yeni merkez olası enerji sıkıntılarının...


Eskişehir OSB’nin artan elektrik ihtiyacını karşılamak için yapılan yeni trafo merkezi ve binası törenle hizmete açıldı. Eskişehir OSB’nin öz kaynaklarıyla yaklaşık 11 milyon TL’ye yapılan yeni merkez olası enerji sıkıntılarının önüne geçecek ve ilerleyen günlerde yeni OSB alanı İmişehir’e de elektrik temin edecek. 

Yeni Trafo merkezinin açılışında konuşan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş M. özaydemir, elektrik tüketiminin hem medeniyet nem de zenginlik göstergesi olduğunu söyleyerek, “sanayide elektrik kullanımının artması üretiminde artması şeklinde okunabilir. Yapılan bu tesis sanayicimize helal olsun. çünkü sanayicimize hizmet edecek” dedi.
önümüzdeki yıllarda enerji maliyetlerinin artacağı üzerinde duran özaydemir, bir çağrıda bulunarak, “TEİAŞ Müdürlerimizde buradayken bir çağrım olacak. Yenilenebilir enerji komsunda kontenjanlarımızı arttırın. Eskişehir OSB’ye daha fazla güneş enerjisi tarlaları kuralım. çünkü ülkemizin ilerlemesi sanayidedir. Sanayide de enerji önemli bir maliyet. Siz kontenjan izni verin bizler, sanayicilerimiz daha çok yenilenebilir enerjiye yönelsin” diye konuştu.
öZKAYNAKLARLA GERçEKLEŞTİRİLDİ
Törende yaptığı konuşmada OSB’nin son 7 yılına elektrik tüketiminin ve talep edilen gücün yıllık ortalama yüzde 10 civarında arttığını açıklayan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “ Sanayicimize daha iyi hizmet, daha kaliteli enerji temini için böylesi bir yatırımı hayata geçirdik” dedi.
Söz konusu merkezin Eskişehir OSB’nin öz kaynaklarıyla yapıldığını hatırlatan Küpeli, “Bölgemizin gelişimi için, ilerlemesi konusunda hiçbir yatırımdan geri durmuyoruz. öngörülerimizi ve planlarımızı yatırım iklimi son derece elverişli bir Eskişehir OSB üstüne kurduk” dedi.
Hayata geçirmek istedikleri düşüncelerden bir tanesinin de yeni bölge İmişehir’in elektrik ihtiyacını yeni tesisten karşılamak olduğuna değinen Küpeli, bununla ilgili TEİAŞ yetkilileri ile görüştüklerini ve bunun gerçekleştirileceğine değindi.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra törene katılanlar Eskişehir OSB İletim Sistemi Bağlantı Anlaşması kapsamında yapılan yeni trafo merkezi ve binası hizmete açtılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.