"Kendi hükümetlerinin projesini engelliyorlar"

“Kendi hükümetlerinin projesini engelliyorlar”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt önceki akşam EsTv’de katıldığı bir televizyon programında belediye çalışmalarına dair bilgiler verip, kent gündemindeki konuları yorumladı.Belediye hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini...


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt önceki akşam EsTv’de katıldığı bir televizyon programında belediye çalışmalarına dair bilgiler verip, kent gündemindeki konuları yorumladı.
Belediye hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini ve yeni projeler üzerinde çalıştıklarını dile getiren Kurt, şehrin en çok merak ettiği sorunların başında gelen Küçük Sanayi’nin dönüşümüne dair gelişmelere dair de yorumlarda bulundu.
EMEK VE PARA HARCADIK
Konuya dair sorulan soruya yanıt veren Kurt, Küçük Sanayi Sitesi’nin Eskişehir’de acil dönüşüm bekleyen alanların başında geldiğini söyledi. Kurt, “Biz bu konuda harekete geçtik. Proje hazırladık. Emek ve para harcadık. Sonunda çevre Bakanlığı da bu bölgenin dönüşmesi gerektiğine kadar verdi. Bakanlar Kurulu kararıyla bölge afet riskli alan ilan edildi. Kararın altında 30 tane bakanın imzası var” dedi.
YETKİ ARTIK BAKANLIKTA
Alınan Bakanlar Kurulu Kararının ardından sanayi sitesinin dönüşümünde yetkinin bakanlığa geçtiğini hatırlatan Kurt, “Zaten bizim her türlü çalışmamız hazır. Bakanlığın bu yetkiyi bize devretmesi, bizim de bu bölgede bir an önce dönüşüme başlamamız gerekiyor. Ama bu projeyi yaptırmamaya çalışan bir grup var. Eskişehir’deki Ak Partililerden söz ediyorum. Bakanlığa baskı yaparak yetkinin bize devredilmesini engelliyorlar” şeklinde konuştu.
KENDİ HüKüMETLERİNİN PROJESİNİ ENGELLİYORLAR
Bakanlar Kurulu Kararı olmasına ve bakanların imzalarına rağmen, projenin gerçekleşmemesi için Ak Partililerin çaba sarf ettiğini iddia eden Kurt, daha sonra şunları söyledi; “Bu bölge afet riskli alan ilan edilince, bu proje hükümetin projesi olmuştur. Kazım Kurt’un ya da Odunpazarı’nın projesi değildir artık. Ama Eskişehir’deki Ak Partililer buna rağmen kendi hükümetlerinin Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara da, projeye de karşı çıkıyorlar.”
AKP İçİNDEKİ KAVGA
Yaşanan bu durumun Ak Parti içindeki kavganın işareti olduğunu da iddia eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kendi hükümetlerinin projesini engellemek, kendi içlerindeki kavgayı gösterir. Net söylüyorum, Bu bir iç kavgadır. Kendi bakanlarının aldığı kararı tanımayan Ak Partililerin ortaya koyduğu tablodur.” Dedi.
Başkan Kurt, konuya dair son olarak, yetki için bakanlığa başvurduklarını da belirterek, bu başvuruya bugüne kadar hiçbir cevabın gelmediğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.