"Toplu sözleşmede hayal kırıklığı yaşadık"

“Toplu sözleşmede hayal kırıklığı yaşadık”
Kamu görevlilerinin 2018-2019 yıllarını kapsayacak 4. Toplu sözleşmesi uzun süre tartışmalara neden olmuştu. Ağustos ayında ise imzalar atılmış ve 4. Toplu sözleşme 2018 yılı için yüzde 3 buçukluk sonuçla neticelenmişti....

Kamu görevlilerinin 2018-2019 yıllarını kapsayacak 4. Toplu sözleşmesi uzun süre tartışmalara neden olmuştu. Ağustos ayında ise imzalar atılmış ve 4. Toplu sözleşme 2018 yılı için yüzde 3 buçukluk sonuçla neticelenmişti. Fakat tartışmalar ve tepkiler dinmedi.


Son olarak sendikasının Eskişehir Şubesinin 6. Olağan kongresine katılan Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, toplu sözleşme sonuçlarını kendi açılarından değerlendirdi. Deniz, kendileri açısından son 4 toplu sözleşmenin 4’ünün de fiyaskoyla sonuçlandığını dile getirdi. Deniz, “2010 yılında sonra Türkiye’de memur sendikacılığı, memurlar toplu sözleşmeli hakka kavuştular. Dolayısıyla 2 yılda bir bizim her türlü hakkımız toplu sözleşme masasında görüşülmeye ve konuşulmaya devam ediyor. Yasa gereği böyle bir hakkımız var. Dolayısıyla toplu sözleşme masasına da hepinizin bildiği malum bir sendikal yapı var. O yapı hep oturur, oturtulur, o yapıda toplu sözleşme masasında memurların beklentilerine uygun değil, onları o masaya oturtanların beklentilerine uygun bir şekilde masaya oturur ve imza eder. Dolayısıyla en son toplu sözleşmeyi de hepiniz biliyorsunuz ki yüzde 3 buçukla neticelenen toplu sözleşmemiz var. Yüzde 3 buçuğun dışında aslında toplu sözleşmenin en önemli tarafı olan özlük haklarımızla, çalışma şartlarımızla ve koşullarımızla ilgili de hizmet kolunda imzalanmış olan metne de baktığımızda sadece 3 buçuk maddelik bir metin var. 3 buçukluk toplu bir hizmet kolu ile ilgili imzalanmış olan bir sözleşme ve onun doğurmuş olan sonuçlara baktığımızda, demiryolcular açısından, ulaştırma sektöründe çalışan arkadaşlarımız bakımından meseleye baktığımızda hem ekonomik ve sosyal anlamda, hem de çalışma şartları, koşulları ve özlük hakları bakımından, bizim açımızdan son 4 toplu sözleşmenin 4’ü de fiyaskoyla sonuçlanmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.