Fiyat artışı tezgahları vurdu

Fiyat artışı tezgahları vurdu
 Eskişehir’de kış aylarına yaklaşırken satışa çıkarılan kestaneler fiyatları yüzünden ilgi görmemeye başladı.   Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan kestane, artık vatandaşların ilgisini çekmiyor....

 


Eskişehir'de kış aylarına yaklaşırken satışa çıkarılan kestaneler fiyatları yüzünden ilgi görmemeye başladı. 


 



Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan kestane, artık vatandaşların ilgisini çekmiyor. üretiminde verilen fireler ve fiyatındaki artış sebebiyle vatandaşlar için artık bir lüks olan kestane, satıcıların da zorlanmasına sebep olmaya başladı. Son bir hafta içinde 21 TL'ye kadar çıkan fiyatlar, kestanelerin tezgahlarda kalmasına neden oldu.
"KESTANENİN KİLOSU 20-21 TL’YE GELMEYE BAŞLADI"
Eskişehir'de 15 senedir yazın mısır, kışın ise kestane satarak geçimini sürdüren Mehmet Karagöz, fiyatların artması sonucunda halkın kestaneye ilgisinin düştüğünü söyledi. Kestanenin sindirim ve bağışıklık sistemi için faydalı ve lezzetli bir yiyecek olduğunu belirten Karagöz, kestane fiyatlarındaki artıştan dolayı insanların tezgahlara ilgi göstermediğini belirterek, "Bu fire veren bir ürün olduğu için bazen aldığımız bir kilo ürünün 600-700 grama kadar düştüğü günler oluyor. Ayıca şu son bir hafta içinde kestanenin kilosu 20-21 TL’ye bize gelmeye başladı. önceden 17-18 TL’den alıyorduk, biz düşer diye tahmin ederken 21 TL'ye kadar çıktı, zorunlu olarak bunu fiyatlara yansıttık" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.