Mühendislerden termik plaketi!

Mühendislerden termik plaketi!
Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör ve Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret ettiler. Genel Başkan Güngör,...


Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı özden Güngör ve Eskişehir Şube Başkanı Levent özbunar ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret ettiler.

Genel Başkan Güngör, Alpu Ovasının tarımsal alandan çıkartılarak, Kömürlü Termik Santral kurulması çalışmalarına karşı oluşturulan mücadeleye verdiği destek için Başkan Büyükerşen’e minnettar olduklarını belirterek, “Gerek çevreye duyarlılığınız, odalarla olan ilişkileriniz, insani yaklaşımlarınız bizim ayrıca takdirimizi kazandı. Termik santralle iligili odamıza ve tüm odalara verdiğiniz destekten dolayı sizi kutluyoruz. Ziraat Mühendisleri Odası olarak, Termik Santral oylamasında ‘evet’ diyenlere karşı ferdi olarak dava açtık. Tarımsal alanların yok edilmek istenmesine karşı oda olarak 144 dava açtık. Ziraat Mühendisleri Odası, bir hukuk bürosu haline geldi” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen kömürlü termik santrale karşı oluşları konusunda kararlılıklarını, “Ne yani, ümitsiz olarak ölümümü bekleyeceğiz. ümit edeceğiz, ümit mücadeleyi doğuracak. Mücadele edeceğiz, söyleme devam edeceğiz.. Hiç olmazsa geride gelecek kuşaklara örnek olabilecek, azınlık da olsa bir grup kalsın” sözleriyle vurguladı. Büyükerşen ayrıca Ilıca Barajı için verilen mücadele konusunda Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Güngör’ü bilgilendirdi.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı özden Güngör, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’in Eskişehir’i bir Avrupa kenti haline getirdiğini ifade ederek, kendisine Eskişehir’de ‘Alpu Büyük Ova’ tarım alanlarının korunması mücadelelerine verdiği destek nedeniyle şükran duygularıyla bir ‘Teşekkür Plaketi’ sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.