CHP'den "OHAL Kaldırılsın" eylemi

CHP’den “OHAL Kaldırılsın” eylemi
CHP tarafından Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen, “OHAL’in kaldırılması talebinin” Eskişehir ayağı da Vilayet Meydanı’nda yapıldı. Olağanüstü hal uygulamasına karşı açıklama yapan CHP örgütüne,  CHP Milletvekili...


CHP tarafından Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen, “OHAL’in kaldırılması talebinin” Eskişehir ayağı da Vilayet Meydanı’nda yapıldı. Olağanüstü hal uygulamasına karşı açıklama yapan CHP örgütüne,  CHP Milletvekili Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, partililer ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

CHP İl Başkanı Sinan özkar, Türkiye’nin 18 aydır OHAL rejimi ile yönetildiğini belirterek 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişimi ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’in milli iradeyi, demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlükleri neredeyse bütünüyle kısıtladığına vurgu yaptı.
Darbe ve darbecilerle mücadele amacıyla başlayan OHAL’in gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüştüğünü savunan özkar, “AKP iktidar ilk günden bu yana darbecilerle mücadele değil, tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele etmektedir. AKP hükümeti, her geçen gün baskının sınırlarını genişletmekte ve toplumun büyük bir kesimini baskı altına alarak, toplumda açtığı çatlakları genişleterek derin çukurlar haline getirmektedir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.