Nato'da Afrin gündemi

Nato’da Afrin gündemi
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Washington’da yapılan NATO PA Savunma ve Güvenlik Komitesi toplantılarında Türkiye’nin Afrin’de yürütmekte olduğu askeri operasyonu gündeme getirdi. NATO Parlamenter Asamblesi üyesi...



CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, Washington’da yapılan NATO PA Savunma ve Güvenlik Komitesi toplantılarında Türkiye’nin Afrin’de yürütmekte olduğu askeri operasyonu gündeme getirdi.


NATO Parlamenter Asamblesi üyesi ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, Washington’da yapılan NATO PA Savunma ve Güvenlik Komitesi toplantılarında Türkiye’nin Afrin’de yürütmekte olduğu askeri operasyonu gündeme getirerek, “Başta ABD olmak üzere NATO ittifakındaki müttefiklerimiz halkımızın güvenlik kaygılarını dikkate almalıdır. Suriye’deki terör unsurlarına karşı Türkiye ve uluslararası toplum birlikte mücadele etmelidir” mesajı verdi.
Türkiye ile ABD arasındaki gerginliğin giderilmesinde NATO’nun da devreye girebileceğini belirten çakırözer, “NATO’nun iki önemli müttefikinin karşı karşıya gelmesi, çatışması mutlaka önlenmelidir. Türkiye’nin güvenlik kaygılarını giderecek bir işbirliğinin sağlanmasında NATO da etkili olabilir” dedi. çakırözer Türkiye’nin güvenlik kaygılarına kayıtsız kalınmasının ABD ve NATO’ya yönelik desteğin azalmasındaki en önemli neden olduğunu da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.