Akıl almaz dolandırıcılık

Akıl almaz dolandırıcılık
Eskişehir’de yüzlerce kişiyi mağdur duruma düşüren inanılmaz bir dolandırıcılık iddiası ortaya atıldı. Sosyal medyaya verilen “evde poşet katlama işi” için belirtilen bir iş merkezindeki ofise müracaatta bulunan yüzlerce...


Eskişehir’de yüzlerce kişiyi mağdur duruma düşüren inanılmaz bir dolandırıcılık iddiası ortaya atıldı. Sosyal medyaya verilen “evde poşet katlama işi” için belirtilen bir iş merkezindeki ofise müracaatta bulunan yüzlerce kişi dolandırıldıklarını fark edince soluğu polis merkezinde aldı.

İnternet ortamı ile kentin kalabalık caddelerine asılan iş ilanları üzerine ilgili firmaya gelerek 250 lira bedel ödeyerek poşet katlama işi için sözleşme imzalayan vatandaşlar bir daha muhatap bulamadı. Yüzlerce kişi, yaptıkları işin karşılığını alamayınca dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu.

Gelen yüzlerce şikâyet başvurusunun ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatan polis, dolandırıcılık iddiasıyla suçlanan zanlı M.K. isimli şahsı kısa sürede yakaladı. Evde poşet katlama işi yaparak para kazanmak için ilgili firmaya başvuru yaptıklarını belirten mağdur vatandaşların sayısının bine ulaştığı ileri sürüldü.
İlgili polis merkezine bu güne kadar yaklaşık beş yüz kişinin müracaatta bulunarak kendilerini dolandıran şahıstan şikâyetçi oldukları öğrenildi. Poşet katlama işi için ödedikleri paranın kendilerine iade edilmediğini belirten şahıslar “İnternetten poşet katılama işi için reklam gördük. Sakarya Caddesi girişinde yer alan iletişim ofisine şahsen gelmemiz istendi. Belirtilen adrese gelerek sözleşme imzaladık. Evde verilen poşetleri katlayıp başka bir poşete koymamız bir hafta sonrada getirip teslim etmemiz istendi. Başvuru sırasında bizlerden 250’şer lira ücret talep edildi. Aylık bin ila bin 500 lira kazanacağımız söylendi. İnandık ve istenilen parayı teslim edip poşetleri katlamak için teslim aldık. Ev de katladığımız küçük poşetleri teslim etmeye geldiğimizde başvuru yaptığımız iş hanındaki ofisin kapısına kilit vurulduğunu öğrendik. Bizleri dolandıran bu şahıs ile işyerinde görevli personelinden şikâyetçiyiz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.




















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.