Kadın girişimcilere ziyaret

Kadın girişimcilere ziyaret
Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay,26 Aralık 2017’de sertifika törenine katıldığı Fikrim Geleceğim programından mezun olan ve girişimini hayata geçiren Mehtap Dadaylı’ yı iş yerinde ziyaret etti, hem başarısı...



Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay,26 Aralık 2017’de sertifika törenine katıldığı Fikrim Geleceğim programından mezun olan ve girişimini hayata geçiren Mehtap Dadaylı’ yı iş yerinde ziyaret etti, hem başarısı için hem de kadınlar gününü kutladı.

Türkiye genelinde kadın girişimciler yetiştirmek üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim Projesi, üç yıl önce Kapsayıcı Büyüme Derneği, Boğaziçi üniversitesi ve KOSGEB işbirliği ile başladı. Eskişehir’de Toplum ve Aile Destek  Merkezi’nin (TADEM) destek verdiği proje kapsamında Eskişehirli 30 kadın girişimci adayı, 46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı. Kendi girişimlerini kurmak üzere gün sayan adaylar, Küçük ve Orta ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Boğaziçi üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BüYEM) onaylı sertifikalarını Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın elinden almıştı.

KADINLARIMIZ GELECEĞİMİZ

Kadın istihdamının artırılmasının önemine değinen Prof. Dr. Günay, “Kadınlarımız hem bugünümüz hem de geleceğimizdir. Gelecek nesilleri yetiştiren, topluma şekil veren kadınlardır. Kadın isterse her hayalini gerçekleştirir, yeterki istesin. Biz kadın akademisyenler ve siyasetçiler de bu hayallerin gerçekleşmesinde yardımcı olmalıyız. Hükümetimizin kadın girişimci adaylarına sunduğu destekleri kullanmasını sağlamalıyız, köprü olmalıyız. İşte burada kamu, üniversite, STK ve özel sektör iş birliğinin güzel bir örneğini görüyoruz. Başarılı sonuçlar bu sinerjinin yansımasıdır.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.