Ne yapılıyor ne de yıkılıyor

Ne yapılıyor ne de yıkılıyor
Kentin merkezindeki bulunan ve hasarlı oldukları için boşaltılan eski Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gümrük Lojmanı adeta kaderine terk edildi. Ne yapılan ne de yıkılan binalar, sarhoş ve evsizlerin mekanı haline geldi.Yıllar...


Kentin merkezindeki bulunan ve hasarlı oldukları için boşaltılan eski Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gümrük Lojmanı adeta kaderine terk edildi. Ne yapılan ne de yıkılan binalar, sarhoş ve evsizlerin mekanı haline geldi.

Yıllar önce boşaltılan kamu binaları bölge sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Yanlarından geçmenin büyük bir cesaret haline gelen çok katılı binalar kaderi ile baş başa bırakıldı. özellikle kent merkezinde yer alan binaların yarattığı tehlike vatandaşlarında haklı tepkilerine neden oluyor.

çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Eskişehir’de afet riskli alanlar arasında yer alan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi içersinde bulunan ve riskli oldukları gerekçesi ile boşaltılan iki kamu binası için bu güne kadar hiç bir girişimde bulunulmadığı öğrenildi. Bir süre Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, ardından Tepebaşı Belediye hizmet binası olarak kullanılan bina yıllar önce depremde hasar gördüğü gerekçesi ile boşaltılmıştı.
Mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan çok katlı binanın akşam hava karadığı saatlerde uyuşturucu bağımlısı kişi veya kişilere ev sahipliği yaptığını belirten mahalle sakinleri sorumluları göreve davet ederek, binaların yıkılmak üzere olduğunu hatırlattılar. Aynı mahallede yer alan Gümrük lojmanı binasının da uzun süreden beri boş bir halde durduğuna işaret eden bölge halkı “Mahallemiz ilgili bakanlık tarafından afet riski alan ilan edildikten sonra bu iki bina boşaltıldı. Etraflarında göstermelik güvenlik önlemleri alındı. Kapılarına kilit vurulduktan sonra hiçbir şekilde çalışma yapılmadı. Binalar ne yıkılıyor nede onarılıyor. Kapıları parçalandı. Bu binalar uyuşturucu kullanan şahıslarında adeta mekânı haline geldi. Hava karardığında binaların bulunduğu sokaklardan geçmeye korkuyoruz. Rüzgârlı günlerde binaların duvarların sıvaları etrafından geçenlerin üzerine düşüyor. Birçok kişi bu yüzden hastanelik oldu. Binaların bir an önce ya bakıma alınmasını ya da yıkılması için gerekli çalışmanın başlatılmasını istiyoruz” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.