Büyükelçi Berger, Başkan Büyükerşen'i ziyaret etti

Büyükelçi Berger, Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Christian Berder, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. Berger ve beraberindeki heyetin ilk durağı...





Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Eskişehir'e gelen Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Christian Berder, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. 


Berger ve beraberindeki heyetin ilk durağı Eskişehir Valiliği olurken, ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne geçildi. Burada heyeti Başkan Büyükerşen karşılarken, Eskişehir ve Avrupa Birliği'nin ortak projeleri konuşuldu. İlk olarak konuşan Başkan Büyükerşen, Eskişehir'in Strazburg'a benzediğini söyledi. Başkan Büyükerşen, "Avrupa Birliği'nin bizde uygulanmış projeleri var. Gerçekten sizlerden aldığımız küçük desteklerle, Eskişehir'de büyük sayılabilecek projeleri gerçekleştirdik. Ben 1999-2004 tarihileri arasında Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Delegasyonu Başkanlığı da yaptım. O bakımdan Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği konularında Türkiye'nin 65 yıldır Avrupa Birliği'ne üye olamaması bir yana, Türkiye kendisini Batı Avrupalı hissetmiştir. İnşallah günün birinde gerçek üye olarak Orta Doğu'daki bugünkü görüntümüzden farklı bir görüntüyle üye oluruz. Avrupa Birliği'ne üye olmak hem Türkiye'nin hem Avrupa Birliği'nin çıkarınadır. Bunun aksini bile düşünmek abestir. Bu nedenle büyükelçi ve arkadaşlarının Eskişehir'de bulunması beni mutlu etti. Zaten fırsat bulup Eskişehir'i gezerlerse Strazburg'a benzediğini görürler" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.