TURİZM KUYRUĞU

TURİZM KUYRUĞU
Turizm kenti olan Eskişehir’de sezon bereketli başladı. Son yılların en fazla yerli turist ağırlayan kentler sıralamasında yerini koruyan Eskişehir de geçtiğimiz hafta sonu da turist akını yaşandı. Başlatılan tanıtım kampanyaları...

Turizm kenti olan Eskişehir’de sezon bereketli başladı. Son yılların en fazla yerli turist ağırlayan kentler sıralamasında yerini koruyan Eskişehir de geçtiğimiz hafta sonu da turist akını yaşandı. Başlatılan tanıtım kampanyaları ile birlikte şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin artık günü birlik değil yatıya bile kalmaları kent ekonomisini de büyük katkı sağladı.


özellikle hafta sonları sayıları giderek artan turistler sayesinde konaklama yerlerinde tüm odalarında dolduğu öğrenildi. öğrenci ve yerli turist kafilelerinin tercih ettiği Eskişehir’in tarihi mekânları başta olmak üzere park ve bahçeler tıka basa doldu. Kentin tarihi ve müzelerinin bulunduğu Odunpazarı bölgesi başta olmak üzere park ve bahçeler porsuk çayı kenarı turistlerin adeta akınına uğradı. Belediyeler tarafından şehre kazandırılan müzelerin girişleri ile porsuk çayı kenarındaki iskeleler gondol veya botlarla porsuk çayının keyfini çıkartmak isteyenlerin oluşturduğu uzun kuyruklara sahne oldu. Sabahın erken saatlerinde kaldıkları otellerden rehberler eşliğinde şehir turuna çıkan turistlerin Tarihi Odunpazarı bölgesindeki müzelere hayran kaldıkları öğrenildi.


Eskişehir’e ilk kez geldiklerini belirten yerli turistler “Eskişehir’e tavsiye üzerine geldik. Gerçekten gelip görülmesi gereken bir kent. Tarihi yapıları, müzeleri park ve bahçeleri, porsuk çayı ve etrafı gezilmeye görülmeye değer bir şehir. Eskişehir’i gezmeye, güzelliklerini görmeye bir gün yetmediği için konaklamak zorunda kalıyoruz. Şehrin gündüzü de gecesinin güzellikleri görülmeye değer. Şehrinizden döndüğümüzde gördüklerimizi yaşadıklarımız tanıdıklarımıza övgü ile anlatarak gezip görmelerini tavsiye edeceğiz “diye konuştular. Şehre gelen turist sayısında görülen artışın yüz güldürdüğünü belirten esnaf da “Bu sezon bereketli başladı. Baharın ilk günlerinde böyle bir akın ile karşılaştık. Bu artış önümüzdeki günlerde daha fazla turistin geleceğinin göstergesidir. Gelen turistler eli boş dönmüyor. Sadece hafta sonu değil hafta içi de turistler sayesinde işlerimiz daha da arttı. Hem kent ekonomisine hem de bizlere büyük katkı sağlıyorlar” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.